Κυριακή, Απριλίου 01, 2012

μετονομάζεται το Διεθνές Αεροδρόμιο της Σαντορίνης

Πρωτοβουλία για την μετονομασία των αεροδρομίων ολόκληρης της χώρας αναλαμβάνει το Υπουργείο Μεταφορών με σκοπό, αφ ενός την ποιοτική τους αναβάθμιση και αφετέρου την αύξηση των εσόδων τους μιας και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταβάλουν συγκεκριμένο αντίτιμο, ανάλογα με το μέγεθος και την κίνηση του κάθε αεροδρομίου, προκειμένου να... του χαρίσουν το όνομά τους! Άλλωστε, δεν πρόκειται για μια καινούργια ιδέα, μιας και δεκάδες δημόσια κτήρια, ιδρύματα, ΝΠΔΔ καθώς και υπηρεσίες φέρουν τα ονόματα ευεργετών τους, ανθρώπων που με το έργο τους βοήθησαν στην λειτουργία τους, ή ανθρώπων των οποίων η μνήμη τιμάται με αυτόν τον τρόπο.
Έτσι μετά τα αεροδρόμια "Ελευθέριος Βενιζέλος", "Νίκος Καζαντζάκης", "Δ. Σολωμός", "Οδυσσέας Ελύτης", "Δημόκριτος", "Πυθαγόρας" και "Φίλιππος" (της Ισπανίας;..), έρχεται η σειρά του αεροδρομίου της Σαντορίνης, το οποίο, ως πρώτο στο οποίο θα εφαρμοστεί η ιδέα, της "ανταποδοτικής μετονομασίας" θα πάρει το όνομα "Δέσποινα" προς τιμήν της έχουσας την ιδέα με σκοπό να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.
Για την ενημέρωση μάλιστα του κόσμου το Υπ. Μεταφορών θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες διεθνή καμπάνια προκειμένου να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τις διαδικασίες και τους τιμοκαταλόγους που θα ισχύσουν σε κάθε περίπτωση.
Ο υπουργός Μεταφορών σχετικά με το θέμα δήλωσε πως "πρόκειται για εξαιρετική ιδέα και πως μακάρι να βρεί γρήγορα αποδέκτες", ενω ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως "τέτοιες ιδέες χρειαζόμαστε σήμερα ώστε το κράτος να βγαίνει κερδισμένο απο τις .. "ιδέες" του καθενός -κι όχι χαμένο όπως παλαιότερα-...). Την πρωτοβουλία υποστηρίζουν ο Έλληνας πρωθυπουργός καθώς και εκπρόσωποι του τραπεζικού χώρου οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον να υιοθετήσουν και τα ιδρύματα που εκπροσωπούν απο ενα .. αεροδρόμιο!
Τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής θα πραγματοποιήσει ο δήμαρχος της Σαντορίνης ο οποίος δήλωσε για το γεγονός πως "dum spiro spero και πως κάτι τέτοια έλεγε και σε μας πλήν όμως δεν την παίρναμε στα σοβαρά, προφανώς, ο κ. Βορίδης έδειξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον..." υποσχόμενος πως, κατα την διάρκεια της τελετής "θα απαγγείλει Πίνδαρο καθώς και άλλους ορφικούς ποιητές, οι οποίοι, τα μάλα αρέσουν στους δημότες Θήρας..."