Παρασκευή, Απριλίου 06, 2012

διακρίσεις για τα κρασιά του οινοποιείου Μπουτάρη στην Σαντορίνη

Η Οινοποιία Μπουτάρη απέσπασε τέσσερα μετάλλια (2 χρυσά και 2 αργυρά) και ένα ειδικό έπαινο στον 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου στη Θεσσαλονίκης που συγκέντρωσε φέτος 614 συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όλα τα κρασιά αξιολογήθηκαν σε τυφλή γευστική δοκιμή από 30 έμπειρους έλληνες και ξένους γευσιγνώστες - κριτές. Πρωταγωνιστές φέτος ήταν τα κρασιά του Οινοποιείου της Σαντορίνης Vinsanto Boutari (Χρυσό Μετάλλιο) και Καλλίστη (Αργυρό Μετάλλιο) και του Οινοποιείου της Νάουσας το νέο Σημείο Στίξης Ροζέ (Χρυσό Μετάλλιο & ειδικό έπαινο για την υψηλότερη βαθμολογία σε ροζέ οίνο)  και Κάβα Μπουτάρη (Αργυρό Μετάλλιο).


Το Οινοποιείο Μπουτάρη στην Σαντορίνη με τον χαρακτηριστικό λευκό του θόλο βρίσκεται στο Μεγαλοχώρι και άρχισε να λειτουργεί το 1989 δίνοντας νέα πνοή στην αμπελοοινική πραγματικότητα του νησιού. Το οινοποιείο Μπουτάρη στην Σαντορίνη ήταν το πρώτο οινοποιείο στην Ελλάδα που το 1990 άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό επενδύοντας στον πρωτόγνωρο για την εποχή τομέα του Οινοτουρισμού. Από τότε, ο ρόλος του στην αμπελουργική ανάπτυξη αλλά και πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού παραμένει πρωταγωνιστικός. Η ξενάγηση στο οινοποιείο της Σαντορίνης βραβεύτηκε από το έγκυρο ταξιδιωτικό website TRIP ADVISOR τον Αύγουστο 2011 ως το # 1 αξιοθέατο του νησιού.

Το βραβευμένο με Χρυσό μετάλλιο Vinsanto Boutari έχει έντονο άρωμα πλούσια γλυκιά γεύση και εξαιρετική ισορροπία λόγω της οξύτητας του Ασύρτικου και έχει λάβει τα τελευταία χρόνια 8 υψηλές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Η βραβευμένη με Αργυρό μετάλλιο Καλλίστη Μπουτάρη είναι ένα τυπικό Ασύρτικο με αυστηρά επιλεγμένη πρώτη ύλη που έχει έναν αρωματικό χαρακτήρα με φινέτσα και ένα γεμάτο σώμα με καλή οξύτητα και έχει λάβει τα τελευταία χρόνια 6 σημαντικές βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Για την συνεχή και άμεση ενημέρωση των καταναλωτών για τα νέα, τις εκδηλώσεις, και τα προϊόντα της, η  εταιρία Μπουτάρη ανανέωσε τον Μάρτιο 2012 την σελίδα της στο internet www.boutari.gr και την σελίδα της στο facebook www.facebook.com/boutariwines