Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2012

Το Ν. Αιγαίο στην Βουλή - part 2

Τα προτεινόμενα μέτρα και τις πολιτικές νησιωτικής ανάπτυξης για το Νότιο Αιγαίο, παρουσίασε την Τρίτη 31.1.2012 ενώπιον των μελών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέπτυξε τις προτάσεις του για τις συγκοινωνίες, την υγεία, τον τουρισμό, το περιβάλλον αλλά και τη δημόσια διοίκηση.
Ο κ. Πουσσαίος επεσήμανε πως “στόχος των πολιτικών μας για το Νότιο Αιγαίο θα πρέπει να είναι η συγκράτηση του τοπικού πληθυσμού, η ενίσχυση των δεξιοτήτων του, καθώς και η προσέλκυση ανθρώπινου δυναμικού υψηλής εξειδίκευσης”.

Ανάμεσα στα άλλα ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως “η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης προς τους πολίτες και επισκέπτες του νησιωτικού συμπλέγματος αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου”, ενώ για τις μεταφορές έκανε σαφές πως “η εξασφάλιση επαρκών και υψηλού επιπέδου μεταφορών είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των νησιών. Η πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς είναι δημόσιο αγαθό και δεν μπορεί να καθοδηγείται αποκλειστικά και μόνο από  την εκάστοτε  ανάλυσης κόστους – οφέλους”.

Τα μέλη της Επιτροπής είχαν κληθεί να ενημερώσουν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Ιωάννης Μαχαιρίδης, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γεώργιος Πουσσαίος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Σωτήριος Παμπάκας, οι Δήμαρχοι Ρόδου, κ. Ευστάθιος Κουσουρνάς, Σύρου - Ερμούπολης, κ. Ιωάννης Δεκαβάλλας, Τήλου, κ. Αναστάσιος Αλιφέρης (Μεταφορικό Ισοδύναμο), Καλύμνου, κ. Δημήτριος Διακομιχάλης (Αναρριχητικός Τουρισμός), οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Ιωάννης Πάππου, του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Ρούσσος, οι Πρόεδροι της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Αντώνιος Καμπουράκης, Κω, κ. Μηνάς Χατζημιχαήλ,, Σαντορίνης, κ. Ευάγγελος Φύτρος, Μυκόνου, κ. Ανδρέας Φιορεντίνος, οι Πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, κ. Θεόδωρος Μήτσκας, της Κυκλαδικής Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Κυκλάδων, κ. Αντώνιος Καρατάσος, της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου, κ. Γεώργιος Βαρθαλίτης, του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, κ. Σάββας Χατζησάββας, της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Δωδεκανήσου, κ. Παναγιώτης Τοκούζης, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου, κ. Εμμανουήλ Πιτροπάκης και του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, κ. Ελευθέριος Κεχαγιόγλου.
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής παρέστησαν επίσης οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ. Νίκος Ζωίδης και Γιώργος Κασσάρας από τα Δωδεκάνησα και ο κ. Παναγιώτης Ρήγας από τις Κυκλάδες.