Δευτέρα, Ιανουαρίου 30, 2012

και εις άλλα με υγεία...- οικολογικός άνεμος, ένας χρόνος στο Π.Σ.

ή, πιο κοντά στην ευρώπη τα νησιά (ανάλογα και με τα φαινόμενα...)

Ο «Οικολογικός Άνεμος» μαζί με την Πολιτική Κίνηση Δωδεκανήσου των Οικολόγων Πράσινων διοργανώνει συνάντηση την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις 9.30μμ στην αίθουσα Swedco με την ευκαιρία του 1 χρόνου του Οικολογικού Ανέμου στο Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς και της ανάληψης των καθηκόντων του Νίκου Χρυσόγελου ως ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων από τις 3 Φεβρουαρίου 2012 παράλληλα με τη συνέχιση της δουλειάς του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου. Η ανάληψη γίνεται λόγω της εναλλαγής με το σημερινό ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο καθώς αυτό είναι καταστατική αρχή των Οικολόγων Πράσινων αλλά και πολιτική πράξη τους. Ο κ. Χρυσόγελος θα συνεχίσει να είναι Περιφερειακός Σύμβουλος όπως συζήτησαν και αποφάσισαν τα μέλη και οι φίλοι του Οικολογικού Ανέμου στο Ν. Αιγαίο, για να συμβάλλουν στην προσπάθεια να έρθει η περιφέρειας μας πιο κοντά στην Ευρώπη αλλά και η Ευρώπη πιο κοντά στο Ν. Αιγαίο και τις άλλες νησιωτικές περιοχές μας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των οικολόγων πρασίνων, "η ανάληψη της θέσης του Ευρωβουλευτή είναι μια ιδιαίτερη ευθύνη ειδικά σε μια εποχή κρίσης για την Ευρώπη και πολύ περισσότερο για τη χώρα μας. Ως Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε στην υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, της οικονομικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και της κοινωνικής συνοχής και συνεκτικότητας."

Παράλληλα, 
Στο πολύ ενδιαφέρον συνέδριο για την ελληνική κρίση, που διοργάνωσαν στις 23 και 24 Ιανουαρίου, στο Βερολίνο, το πράσινο Ινστιτούτο Heinrich Boell Stiftung και το Frei Universitaet,  συμμετείχε, ως ένας από τους εισηγητές, ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων από τις αρχές Φεβρουαρίου και Περιφερειακός Σύμβουλος Ν Αιγαίου με τον οικολογικό άνεμο. Στο συνέδριο, το οποίο παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον δεκάδες εκατοντάδες πολίτες, κάθε ηλικίας, από το Βερολίνο αλλά και άλλες περιοχές της Γερμανίας, συμμετείχαν ως εισηγητές οικονομολόγοι, καλλιτέχνες, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι επιμελητηρίων, διπλωμάτες κα.
Στην εισήγησή του με θέμα: “Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο (Green New Deal), διέξοδος στην Ελληνική κρίση- Από την οργή, σε μια συνειδητή πράσινη μεταρρύθμιση”,  ο Νίκος Χρυσόγελος τόνισε ότι “η δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα έχει μετατραπεί σε βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση λόγω τόσο των σοβαρών διαθρωτικών προβλημάτων της χώρας, των χαρακτηριστικών του ελληνικού πολιτικού συστήματος, των άστοχων κι αναποτελεσματικών πολιτικών των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών όσο όμως και των διαρθρωτικών προβλημάτων της ευρωζώνης και της απουσίας ευρωπαϊκής ηγεσίας που έγκαιρα, αποτελεσματικά και οραματικά θα ανέπτυσσε και θα εφάρμοζε μια ευρωπαϊκή στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης στην ευρωζώνη και τις χώρες του νότου”.