Δευτέρα, Φεβρουαρίου 20, 2012

οικολογικός άνεμος – εκδήλωση

Δημόσια συζήτηση με θέμα την αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό, τις δίκαιες πολιτικές και την αντιμετώπιση της διαφθοράς διοργάνωσε η περιφερειακή παράταξη «οικολογικός άνεμος» την Παρασκευή 17.2 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι με προσκεκλημένη την Eva Joly, ευρωβουλευτή και υποψήφια των Γάλλων Πράσινων για τις προεδρικές εκλογές.

Μαζί της στην συζήτηση συμμετείχαν οι Γάλλοι Πράσινοι ευρωβουλευτές Karima Delli και Yannick Jadot, καθώς και γάλλοι δημοσιογράφοι, ενώ πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, ενώσεις εργαζομένων, δικαστικούς που έχουν χειριστεί υποθέσεις διαφθοράς, συνδικαλιστικές οργανώσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Σε κοινή δήλωσή τους από το Στρασβούργο η Eva Joly και ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των οικολόγων πρασίνων, τόνισαν ότι,
«Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίζει να ενεργεί με βάση το νεοφιλελεύθερο δόγμα για να αντιμετωπίσει μια κρίση που χρειάζεται ισορροπημένες και δίκαιες πολιτικές. Η Ευρώπη διαπράττει ένα έγκλημα ενάντια στην Ελλάδα και στους Έλληνες προωθώντας πολιτικές λιτότητας και περικοπής των κοινωνικών δικαιωμάτων. Ακόμα κι αν οι δομικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες, αυτό που επείγει είναι η αλληλεγγύη. Οι Γάλλοι Πράσινοι έρχονται στην Αθήνα για να ζητήσουν μαζί με τους Έλληνες Οικολόγους Πράσινους από την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα κατεπείγον σχέδιο για αειφόρο ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, ως αντεπιχείρημα στην  λιτότητα. Από την εμπειρία  της Ισλανδίας, γνωρίζουμε ότι ο δρόμος για την ευημερία είναι η οικολογία και η κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα, αυτό είναι το χρέος της Ευρώπης».