Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2012

3-11, 3-12 στο τέλος μαζευτήκανε 111...

...πασόκοι και αποφάσισαν να προτείνουν την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα "νούμερα" του 2009.....

Ενδιαφέρουσα, με πολλές και αξιόλογες επισημάνσεις και .. αρκούντως μακροσκελής ήταν η πρόσφατη τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση στην συζήτηση της πρότασης 111 βουλευτών του Πασοκ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την παραποίηση των στοιχείων για το έλλειμμα και το χρέος του 2009.

Σύμφωνα με ενα μικρό απόσπασμα απο την ομιλία του,

Δίνεται, λοιπόν, η ευκαιρία να φωτιστεί η σκοτεινή πλευρά της κρίσιμης εκείνης περιόδου, ειδικά για τους δυο επίμαχους δημοσιονομικούς δείκτες (χρέος, έλλειμμα) του κρατικού προϋπολογισμού που αποτέλεσαν κατά κύριο λόγο και την κύρια αιτία που οδηγήθηκε η χώρα μας στο ΔΝΤ, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.
Αγαπητοί συνάδελφοι, η πατρίδα μας δεν πρέπει μόνο να βγει από την πρωτοφανή αυτή δοκιμασία, πρέπει επιτέλους οι Έλληνες πολίτες να μάθουν τους πραγματικούς λόγους που μας οδήγησαν σε αυτή και ποιοι ευθύνονται γι’ αυτό. Γιατί ένα πρόβλημα χρέους και ελλείμματος που αντιμετώπιζε το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών της περιόδου εκείνης, μετατράπηκε για την Ελλάδα σε κρίση δανεισμού;
Τα 2,5 χρόνια που πέρασαν, η κυβέρνηση Παπανδρέου «ποντάρισε» στον λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Παραπλάνησε τον ελληνικό λαό, δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις με στόχο να κερδίσει τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009. Την ίδια στιγμή, που αποδεδειγμένα πλέον γνώριζε την πραγματικότητα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας (από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας), προσπάθησε έντεχνα να επιρρίψει όλες τις ευθύνες για την κακή της πορεία στη Νέα Δημοκρατία, επιστρατεύοντας αναλήθειες, κατηγορητήρια και πλήθος ψευδών στοιχείων.
Σήμερα, λοιπόν, με την ευκαιρία που μας δίνεται θα καταρρίψουμε τα ανεπαίσχυντα αυτά ψεύδη και για την κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας το 2009 και για το πώς φούσκωσε το έλλειμμα και το χρέος, καθώς και για το πώς τελικά μας οδήγησε στην αγκαλιά του ΔΝΤ. Γιατί, αυτό έγινε – χωρίς αμφιβολία - με αποκλειστική ευθύνη του κ. Παπανδρέου.