Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2012

Πουσσαίος – Σιφουνάκης (και) με θέμα την (ευστάθειά της..) καλντέρα….


Η επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του φακέλου σχετικά με το έργο στήριξης των πρανών της Καλντέρας, προκειμένου να ενταχθεί το συντομότερο στο ΕΣΠΑ, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ.

Στη συνάντηση, υπό τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκο Σηφουνάκη, στην οποία συμμετείχε ο Αντιπερειφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος, συζητήθηκε διεξοδικά η εκπόνηση της μελέτης ευστάθειας και πιστοποίησης του τελεφερίκ, η οποία συντάσσεται από ειδικό γραφείο μαζί με το τεχνικό δελτίο και τα τεύχη δημοπράτησης για την υλοποίηση του έργου στις περιοχές των Φηρών, Αθηνιού και Οίας – Αρμένης.

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης επανέφερε στον κ. Σιφουνάκη την πρόταση, την οποία υπέβαλε το καλοκαίρι, για ενεργοποίηση της βάσης δεδομένων του Εθνικού Κτηματολογίου έτσι ώστε να προχωρήσουν η εκπόνηση δασικών χαρτών, ο καθορισμός των γραμμών αιγιαλού και παραλίας, η οριοθέτηση των ρεμάτων, των οικισμών και των παραδοσιακών μονοπατιών.
Μέσω της διαδικασίας προβλέπεται να περιοριστεί η ταλαιπωρία των πολιτών, που προκαλεί η πολύμηνη αναμονή των υποθέσεων ορισμού αιγιαλού και κατά μέσο όρο φτάνει σήμερα τους 20 μήνες, ενώ παράλληλα διευκολύνεται και το έργο των υπηρεσιών.