Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2012

κοινωνικές δραστηριότητες της Περιφέρειας..

Σύμφωνα με ανακοίνωση με ημερομηνία 10.1.2012 της Π.Ν.Α. και του δήμου Ρόδου,

Σε συνέχεια της πρόσφατης κοινής συνάντησης του Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλου, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του δημάρχου Στάθη Κουσουρνά, με σκοπό το συντονισμό των προνοιακών δράσεων, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης συναντήθηκε με την αντιδήμαρχο αρμόδια για την κοινωνική πολιτική Λίτσα Ροδίτη – Κρεμαστινού στις εγκαταστάσεις του παλιού Νοσοκομείου όπου στεγάζονται τα μαγειρεία του δημοτικού συσσιτίου. Στην συνάντηση συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της συγκεκριμένης δομής του Δήμου, με τη δέσμευση του Περιφερειάρχη για προμήθεια πρόσθετου εξοπλισμού, παράλληλα με την ενεργοποίηση των εθελοντικών ομάδων και την εξασφάλιση υλικών και τροφίμων από ιδιώτες.
Η συνάντηση εγκαινίασε μια στενότερη συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Ρόδου με στόχο την καλύτερη οργάνωση και προγραμματισμό των παρεμβάσεων κοινωνικής αλληλεγγύης από την Αυτοδιοίκηση Α’ και Β΄ βαθμού για την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων πολιτών.          


Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε ότι,


Τρόφιμα αξίας εφτακοσίων (700) ευρώ πρόσφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του κέντρου διανομής της ΔΕΗ Ρόδου.
Ο Περιφερειάρχης εξήρε την πρωτοβουλία εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στους κ. Χαλκιά και Μπούκλα, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ξανά τη μεγάλη και κινηματικού χαρακτήρα ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας με σκοπό την ανακούφιση εκατοντάδων συνανθρώπων μας.