Πέμπτη, Φεβρουαρίου 10, 2011

Βρούτσης για λιμάνι (νέο..) Σαντορίνης - φορολογικό

Την επιτάχυνση (αλλά καλύτερα θα λέγαμε ανακίνηση..) των διαδικασιών για την κατασκευή του Νέου Λιμένα Θήρας στη θέση Βλυχάδα, ζήτησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ  Γιάννης Βρούτσης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την αρμόδια υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στην ερώτησή του μεταξύ άλλων αναφέρεται στην αναγκαιότητα κατασκευής του έργου, για το οποίο όπως σημειώνει, είχαν διασφαλιστεί οι αναγκαίοι πόροι από την προηγούμενη κυβέρνηση.
«Πρόκειται για ένα έργο πνοής και τεράστιας σημασίας για το νησί της Σαντορίνης. Ένα έργο που προετοιμάζεται εδώ και χρόνια και που αποτελεί κοινό αίτημα όλων των κατοίκων του νησιού», αναφέρει στην ερώτησή του.
Ο κ. Βρούτσης τονίζει επίσης, ότι παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, είχε ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και είχε διασφαλίσει -μέσω του ΕΣΠΑ- την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου, σήμερα εμφανίζονται κωλύματα που ουσιαστικά μπλοκάρουν την υλοποίηση του.


Παράλληλα, ως Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας και με  αφορμή την πρόβλεψη του ΚΕΠΕ για μείωση των φορολογικών εσόδων ανέφερε οτι,

«Η πρώτη επιστημονική αξιολόγηση για τη φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, που πραγματοποιήθηκε από το ΚΕΠΕ, επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις για την πορεία των φορολογικών εσόδων.
Συγκεκριμένα, η απώλεια των εσόδων με βάση την Έκθεση, προβλέπεται να ανέλθει περίπου στα 778 εκατ. €. Πρόβλεψη, που αν τελικά επαληθευτεί, θέτει ουσιαστικά εκτός στόχου την υλοποίηση του Προϋπολογισμού για το 2011.
Τα αποτελέσματα της μελέτης, δυστυχώς, έρχονται να επιβεβαιώσουν τις βάσιμες ενστάσεις της Ν.Δ. σχετικά με την εμμονή της κυβέρνησης να υιοθετήσει υπέρμετρους φορολογικούς συντελεστές.
Επισημαίνεται ότι η μελέτη δεν έχει συμπεριλάβει στην αξιολόγησή της τις επιπτώσεις που θα έχουν στα έσοδα, η μείωση του αριθμού και των κερδών των επιχειρήσεων, καθώς και η μείωση των εισοδημάτων.

 
Τέλος, η γραμματεία του κ. Βρούτση μας ενημερώνει σχετικά με την σημερινή του επίσκεψη στην Κέα με αφορμή την γιορτή του πολιούχου του νησιού, καθώς και για την παρουσία του στην Σαντορίνη το διήμερο 12-13.2 με αφορμή την πρόσκληση για την κοπή της βασιλόπιτας της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ.