Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2011

διαμαρτυρία δημοτικής οργάνωσης ΝΔ για το νέο λιμάνι

Με επιστολή της που κοινοποιείται στον βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννη Βρούτση καθώς και στον τομεάρχη Περιβάλλοντος της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, η δημοτική οργάνωση της ΝΔ Σαντορίνης διαμαρτύρεται έντονα για την διακοπή των διαδικασιών κατασκευής του "Νέου Λιμανιού της Σαντορίνης". Μάλιστα, ζητά απο τον βουλευτή της περιοχής να καταθέσει ερώτηση για το θέμα στη βουλή.

Στην ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει οτι,

Προ ημερών οι θηραίοι πολίτες με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το έργο του Νέου εμπορικού Λιμένα Θήρας στη θέση Βλυχάδα ακυρώνεται διότι , δεν εγκρίνεται τάχα η περιβαλλοντική αδειοδότηση.
Η απογοήτευση μας είναι μεγάλη διότι η θέση είχε οριοθετηθεί από αρμόδια Υπηρεσία κατόπι επιστημονικής επιτόπιας έρευνας και είχε γίνει αποδεκτή από όλους τους φορείς του νησιού.
Η μελέτη του έργου είχε χρηματοδοτηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ με 2.500.000 ευρώ και η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε δεσμεύσει 20.0000.000 ευρώ από το πρόγραμμα "ενίσχυσης Προσπελασιμότητας"του ΕΣΠΑ για την εκτέλεση του.
Κατόπιν αυτών οι Θηραίοι πολίτες ζητούν από την ΝΔ να καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων ερώτηση για το πρόβλημα και να στηλιτεύσει την ασυνέπεια της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που ως αντιπολίτευση ασκούσε έντονη κριτική για την καθυστέρηση των έργων υποδομής και τώρα εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα σε βάρος του τόπου μας.
Επειδή το νησί μας έχει απόλυτη ανάγκη για πολλούς λόγους την ύπαρξη ενός ασφαλούς λιμένα θα θέλαμε η παράταξη μας να μας υποσχεθεί ότι θα βάλει ξανά στις προτεραιότητες της το έργο όταν θα γίνει Κυβέρνηση.