Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2011

Santo Wines - αυξηση των επιδοτήσεων


Για την νέα της επιτυχία μας ενημερώνει η Ένωση Συναιτερισμών Θηραικών Προιόντων (Santo Wines) σχετικά με την αυξηση των επιδοτήσεων στις παραδοσιακές καλλιέργειες της Σαντορίνης και της Θηρασιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της,

Στα πλαίσια της άριστης συνεργασίας της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΘΗΡΑΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ και του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, οι τεκμηριωμένες Μελέτες – Προτάσεις της ΕΝΩΣΗΣ και οι καίριες παρεμβάσεις της κατά την διάρκεια της λήψης των σχετικών αποφάσεων για την Αναθεώρηση του Προγράμματος για τα Μικρά Νησιά του Αιγαίου (ΚΑΝ 1914/06), είχαν σαν αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό της στρεμματικής ενίσχυσης για τα Σαντορινιά προϊόντα, τόσο για την Φάβα, όσο και για το Τοματάκι.
Συγκεκριμένα η συνολική ετήσια επιδότηση αυξάνεται, από εφέτος, για μεν την Φάβα από 35.250 € στα 67.238 €, για δε το Τοματάκι από 11.773 € στα 25.000 €.
Παράλληλα αυξάνεται η ετήσια επιδότηση για τον Θηραϊκό αμπελώνα από 62,5 € στα 70 €. Επίσης στην υπάρχουσα στρεμματική ενίσχυση των αμπελώνων εντάχθηκαν για πρώτη φορά και οι ερυθρές ποικιλίες, (Μαντηλαριά, Μαυροτράγανο, Βουδόματο κλπ) με αποτέλεσμα να επιδοτείται πλέον το σύνολο του αμπελώνα των νησιών μας.
Για μια ακόμη φορά δικαιώνεται η προσπάθεια και ο αγώνας της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΘΗΡΑΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, να ενισχύσει το εισόδημα του Σαντορινιού αγρότη και να τον κρατήσει νοικοκύρη στο αμπέλι και στο χωράφι του.