Τετάρτη, Φεβρουαρίου 09, 2011

Ρήγας για γυμνάσιο Μεσαριάς - βρέθηκε χρηματοδότηση

Με σημερινή του ανακοίνωση (9.2) το γραφείο του υφυπουργού Οικονομίας - Περιφερειακής Ανάπτυξης και βουλευτή Κυκλάδων Παναγιώτη Ρήγα μας ενημερώνει για το ξεπέρασμα των εμποδίων και την συνέχιση των εργασιών για την κατασκευή του Γυμνασίου της Μεσαριάς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Η διαδικαστική εμπλοκή, που προέκυψε στην εργολαβία της κατασκευής του γυμνασίου της Μεσαριάς Σαντορίνης, αντιμετωπίσθηκε και έτσι το έργο μπορεί να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε δημοπρατήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων, βασιζόμενη σε παλαιότερη δέσμευση του ΟΣΚ ότι θα χρηματοδοτήσει ο ίδιος ο Οργανισμός το κόστος κατασκευής του. Όπως, όμως, συνέβη με εκατοντάδες έργα στην Ελλάδα στον τομέα της σχολικής στέγης αλλά και γενικότερα στα έργα υποδομής, οι υποσχέσεις και οι προεκλογικές δεσμεύσεις του 2009 απαιτούσαν πολλούς κρατικούς προϋπολογισμούς προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή τους. Δημιουργήθηκε, έτσι, η ανάγκη ένταξης του έργου στο ΠΕΠ, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση του και να ολοκληρωθεί. Η δρομολόγηση αυτής της λύσης προϋπέθετε την αντιμετώπιση μιας τυπικής εκκρεμότητας που αφορούσε στην επικαιροποίηση της μελέτης του έργου.

Στο ερώτημα που απεύθυνε η Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου προς την Ειδική Υπηρεσία Θεσμικής Υποστήριξης του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας υπήρξε θετική απάντηση και, έτσι, δόθηκε το ‘πράσινο φώς’ για την ένταξη του έργου στο ΠΕΠ.
Η εξέλιξη αυτή απαντά με τον καλύτερο τρόπο στην δικαιολογημένη αγωνία των μαθητών και των γονιών τους καθώς και της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και στο καθολικό αίτημα της Σαντορινιάς κοινωνίας για σύγχρονη σχολική στέγη στο νησί.