Παρασκευή, Φεβρουαρίου 11, 2011

Περιφέρεια - εργα - καινούργιος είναι ο Καλλικράτης, καινούργιοι (;;) οι αιρετοί, μέχρι να γνωριστούνε μεταξύ τους....

Η γραμματεία της Περιφέρειας μας ενημερώνει οτι εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νησιών Αιγαίου 2007-2013 τέσσερα έργα συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ. €, με τα οποία βελτιώνεται το οδικό δίκτυο σε 6 νησιά της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα:
«Βελτίωση περιφερειακών - τοπικών οδών στην Αμοργό, τη Σίκινο, την Αστυπάλαια και τη Μεγίστη»
«Βελτίωση νότιου περιφερειακού δρόμου Σερίφου», «Βελτίωση Οδού από διασταύρωση Βαγιάς έως περιοχή Λιγγίνου Πάτμου» «Βελτίωση οδού Α. Πούντας - Αγ. Ανάργυροι Αστυπάλαιας»


(Συγνώμη, αλλά μήπως εσείς οι 2 είστε Πόντιοι;; κι αν ναι, τι γυρεύετε στο Αιγαίο;!)

Η γραμματεία της Περιφέρειας μας ενημερώνει παράλληλα για την συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη για την συζήτηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω του ΕΣΠΑ, την λειτουργίας του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕΓΕ) στη Ρόδο, όπως επίσης και για τον Βοτανικό Κήπο στη Ρόδο.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα είναι παρών στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Ρόδο στις 3 Μαρτίου, όπου αναμένεται να δεσμευτεί για προώθηση λύσεων σε ανοικτά ζητήματα που απασχολούν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Το απόγευμα της Πέμπτης 10.2  ο κ. Μαχαιρίδης συναντήθηκε με τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, μαζί με τους Περιφερειάρχες των νησιωτικών Περιφερειών.