Τετάρτη, Απριλίου 27, 2011

ανακοίνωση του τμήματος εμπορίου

Το τμήμα Εμπορίου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με ανακοίνωσή του προς τους επιχειρηματίες και εμπόρους της περιοχής με την έναρξη της τουριστικής περιόδου και για τη διασφάλιση των καταναλωτών,
τους ενημερώνει σχετικά με τα στοιχεία που υποχρεωτικά θα πρέπει να αναγράφονται στους τιμοκαταλόγους των πάσης φύσεως καταστημάτων εστίασης.
Πρόκειται για πληροφορίες σχετικά με τον αγορανομικό υπεύθυνο του καταστήματος, τις νόμιμες επιβαρύνσεις στην τελική τιμή των προσφερομένων ειδών (π.χ. Φ.Π.Α. , Δημοτικός Φόρος κ.λ.π. ) ενω υποχρεωτική είναι και η ύπαρξη φύλλων διαμαρτυρίας με ένδειξη επί των καταλόγων ότι: "To κατάστημα υποχρεούται να διαθέτει έντυπα δελτία σε ειδική θήκη δίπλα στην έξοδο για τη διατύπωση οιασδήποτε διαμαρτυρίας" στην ελληνική γλώσσα η "Τhe shop is oblidged to have printed documents in a special case beside the exit for setting out of any existed complaint " και στα οποία θα αναφέρεται ως παραλήπτρια Υπηρεσία η: το Τμήμα Εμπορίου της Περιφέρειας.
Στα κατεψυγμένα προϊόντα θα πρέπει να υπάρχει η ένδειξη ότι αυτά είναι κατεψυγμένα.
Τα είδη των λαδιών που χρησιμοποιούνται (π.χ. Στα μαγειρευτά χρησιμοποιείται ελαιόλαδο – στα τηγανητά χρησιμοποιείται ηλιέλαιο κ.λ.π. )
Σε περίπτωση πώλησης χύμα κρασιού θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται το είδος και η προέλευσή του.