Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2011

δεν προλάβαμε να αναφερθούμε στα ευχάριστα..

Εαν χρησιμοποιούσαμε μελάνι θα επικαλούμασταν την γνωστή φράση οτι "δεν πρόλαβε να στεγνώσει..." αναφερόμενοι στις γρήγορες εξελίξεις.
Λίγες μόλις ημέρες μετά την βράβευσή του απο τον Εμπορικό Σύλλογο Θήρας για την πολυετή και συνεπή προσφορά του στον χώρο (παρακάτω μπορείτε να δείτε την σχετική ανάρτηση) έφυγε απο την ζωή το πρωί του Σαββάτου 26.3 ο Μανόλης Δαμασκηνός, ενας απο τους μακροβιότερους ανθρώπους στο νησί και την Ελλάδα.
Ο Μανόλης Δαμασκηνός γεννήθηκε στο Μεγαλοχώρι το 1909 και μεταξύ των άλλων διακρίσεων που είχε λάβει απο συγχωριανούς του, το 2011 τιμήθηκε απο τον Σύλλογο των Εμπόρων ως ενας απο τους πρώτους και με την μεγαλύτερη διάρκεια δραστηριότητας, καταστηματάρχες του νησιού.
Όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλες περιπτώσεις, σε άλλα χωριά του νησιού, η απουσία μερικών ανθρώπων κάνει τα μέρη αυτά να μοιάζουν και να είναι φτωχότερα. Σε όλους τους κατοίκους του χωριού είναι βέβαιο οτι θα λείψει η παρουσία του μιας και μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν δραστήριος και αεικίνητος κάνοντας το καθημερινό του πέρασμα στο χωριό. Μάλιστα, η καλή του φυσική κατάσταση σε σχέση με την ηλικία του ήταν αντικείμενο θαυμασμού των περισσοτέρων.