Δευτέρα, Μαρτίου 28, 2011

περιφέρεια - ενημέρωση

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μας ενημερώνει οτι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και άλλους φορείς, θα υποβάλλει αίτηση στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ζωντανών Εργαστηρίων (ENoLL) για την σύσταση ενός οργανισμού καινοτομίας, έρευνας και ανάπτυξης, του Ζωντανού Εργαστηρίου του Νοτίου Αιγαίου (South Aegean Living Lab).
Η δημιουργία του τοπικού "ζωντανού εργαστηρίου", και η ένταξή του στο ευρύτερο Ευρωπαϊκό δίκτυο, το οποίο μέχρι σήμερα αριθμεί 212 μέλη από 20 χώρες της Ευρώπης και 10 χώρες εκτός αυτής, θα διευκολύνει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τους άλλους αντίστοιχους φορείς, και θα ενδυναμώσει την προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την δημιουργία και ολοκλήρωση της «ηλεκτρονικής περιφέρειας».
Οι λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας συζητήθηκαν σε συνάντηση εργασίας που είχε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, από τους οποίους ζήτησε να επιταχύνουν παράλληλα και την υλοποίηση του σχεδίου για ανάπτυξη όλων των μορφών τηλεματικής στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Επίσης η γραμματεία της Περιφέρειας μας ενημερώνει οτι κληθείς να σχολιάσει τη μορφή διαμαρτυρίας που επέλεξαν μαθητές της Σύρου, κατά την παρέλαση στην επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο κ. Μαχαιρίδης δήλωσε πως «η αυθόρμητη και ειρηνική αυτή μορφή διαμαρτυρίας των παιδιών ήταν για μένα ένα ηχηρό μήνυμα, ακόμα πιο ηχηρό από άλλες μορφές καταγγελίας και διαμαρτυρίας, που ίσως χαρακτηρίζονται ή εκλαμβάνονται ως ακραίες.
Έτσι θα αντιδρούσα και εγώ στην ηλικία τους. Όμως, αυτόν τον αυθορμητισμό και το πάθος των παιδιών, καλό είναι να μην τον εκμεταλλεύεται κανείς».

Τέλος, στην σημασία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Σύρο αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Ρόδο (28.3) , τονίζοντας πως στη σύσκεψη των φορέων αναδείχθηκαν οι ιδιαιτερότητες του νησιωτικού μας χώρου και όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με την παροχή κάθε μορφής υπηρεσιών και την ποιότητα της καθημερινότητας των νησιωτών.