Παρασκευή, Απριλίου 01, 2011

ενα σχόλιο για την φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Ναι, πριν απο 10 χρόνια, το γεγονός θα με εξέπληττε σε σχέση με σήμερα, όπως και τους περισσότερους φαντάζομαι, ενώ δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να είχαμε και δημόσιες αντιπαραθέσεις ακόμη και σε επίπεδο αιρετών της Αυτοδιοίκησης! (μην κοιτάτε τώρα που δικτυωθήκαμε και τσακωνόμαστε στο διαδίκτυο μέσω κόμεντ.. κρίμα πάντως γιατί οι διάζωσης τσακωμοί είναι πάντα πιο ενδιαφέροντες, "τι λέτε κυρία μου, μην το κάνω εδω μέσα της Λούκας...." ή, σαν την διαφήμιση με το ερίφιο, τον χασάπη και την πελάτισσα..!)
Βέβαια, μέσα σε μια 10ετία έχουν αλλάξει πολλά, -εδω θα μου πείτε σε έναν χρόνο κοντεύει να μας ξεμάθει οτι ξέραμε η "τρόικα"- οι νοοτροπίες μας, οι αντιλήψεις, τα "πιστεύω", οι ανάγκες, έχουν αλλάξει...Οπότε, πόσο μάλλον σε αυτήν την -σκληρή- εποχή του adjustment σκέπτεσαι, "ε, δεν χάλασε κι ο κόσμος, ούτε χάσαμε ούτε κερδίσαμε τίποτε" (αυτό είναι το ζητούμενο πλέον..) Τι κι αν ομάδα νεαρών αθλητών με πρωτοβουλία ιδιωτικού συλλόγου, συμμετείχε με σημαία του αθλητικού συλλόγου στην πρόσφατη παρέλαση για την εθνική γιορτή στην Σαντορίνη, κάτι που μάθαμε επειδή σχολιάστηκε στο ίντερνετ;
Ας το σκεφτόντουσαν κι άλλοι κι ας το κάνανε, στο κάτω κάτω. (όσο κι αν τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά..) Δεν θα ήταν κι άσχημη ιδέα να δούμε π.χ. να παρελαύνουν με σύλλογοι, επιχειρήσεις ιδιωτικές και δημόσιες, εταιρίες, τράπεζες, ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ, κλπ. (!) Το γεγονός, θα μπορούσε άλλωστε να αποτελέσει μια πολύ καλή ευκαιρία για διαφήμιση. Μαζεύεις 5 υπαλλήλους, παίρνεις και το λογότυπό σου (βεβαίως βεβαίως...) και ακολουθείς. Η συμμετοχή άλλωστε είναι ελεύθερη.
Οι προθέσεις σαφώς δεν ήταν κακές. Το καταλαβαίνουμε όλοι. Ένας αθλητικός σύλλογος αισθανόμενος την ανάγκη να εκφράσει την εθνική του συνείδηση και περηφάνια συμμετείχε στην παρέλαση. Όπως στο παρελθόν έχουν κάνει κι άλλοι. Και προφανώς θα ακολουθήσουν και στο μέλλον.
Οπώτε, εντοπίζω τις όποιες ενστάσεις στο ότι μάλλον δεν το έχουμε συνηθίσει ακόμη..
Υ.Γ. Μου άρεσε πάντως το οτι το γεγονός σχολιάστηκε στο ίντερνετ. Γιατί οχι δηλαδή..
 Κατα κοινή ομολογία η φετινή διοργάνωση της παρέλασης ήταν καλύτερη σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές.