Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2010

βοήθεια στο "βοήθεια στο σπίτι" ζητούν οι εργαζόμενοί του

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας στο ενδεχόμενο διακοπής του προγράμματος "βοήθεια στο σπίτι" εξέδωσαν οι εργαζόμενοί του στην Σαντορίνη.
Σύμφωνα με αυτη,

Έχοντας μάθει ότι η χρηματική επάρκεια του προγράμματος "βοήθεια στο σπίτι" τελειώνει όπως άλλωστε και οι συμβάσεις μας στις 31 Δεκεμβρίου 2010 και παρακολουθώντας το οξύ πρόβλημα χρηματοδότησης αυτών των προγραμμάτων τα τελευταία χρόνια, θέλουμε να σας καταστήσουμε σαφές το μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί σε πολλούς ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και στις οικογένειες τους στα νησιά μας, Θήρα, Θηρασιά και Φολέγανδρο.
Την τελευταία επταετία οι άνθρωποι αυτοί μη έχοντας οποιαδήποτε άλλη πρόνοια από το κράτος και τους φορείς έχουν στηρίξει όλες τους τις ανάγκες πάνω στις δικές μας υπηρεσίες, μας νοιώθουν πλέον σαν δικούς τους ανθρώπους, σαν παιδιά τους.
Μαθαίνοντας λοιπόν οι ωφελούμενοι ότι ενδέχεται να χάσουν τις υπηρεσίες μας έχουν ξεσηκωθεί εναντίον των Δημόσιων Φορέων και των πρακτικών που ακολουθούν εις βάρος της τρίτης ηλικίας και των ατόμων που χρειάζονται κατ’ οίκον βοήθεια.
Θέλουμε λοιπόν με αυτήν την επιστολή να σας ενημερώσουμε αλλά και να σας παρακαλέσουμε για τις απαιτούμενες ενέργειες από την πλευρά σας ώστε να μην σταματήσει το πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι"
Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να καθησυχάζουμε τους ανθρώπους μας ελπίζοντας να λάβουμε θετική απάντηση από εσάς.
Παρακαλούμε να διαβιβάσετε την παρούσα επιστολή μας στους αρμόδιους φορείς.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι εργαζόμενες στο πρόγραμμα, κυρίες
Βαμβακούση Φλώρα, Βενιού Φλώρα,Διβόλη Μαργαρίτα, Μακρή Σοφία, Πιτσικάλη Μαγδαληνή,
Σιγάλα Επιφανεία, Σιγάλα Μαρία.