Κυριακή, Δεκεμβρίου 05, 2010

η (φέικ) Σαντορίνη της Σεούλ (μεγάλη η χάρη της..)

Εδω το θέ(α)μα μοιάζει αστείο, αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν το κατακρίνουμε,  αφού έτσι του αρέσει του ανθρώπου εμάς μας περισσευει, πλήν όμως θα ήθελα να ρωτήσω "εκείνη η Σαντορίνη έχει σκουπίδια;"!
Σε κάθε περίπτωση πάντως, διαφήμιση μας κάνει (ο άνθρωπος..) σύμφωνα και με τις νέες διαφημιστικές θεωρίες "ντόρος να γίνεται..."
Απο την άλλη, και σύμφωνα με τα οικονομικά σου, αμα παντρευτείς μια φορά (ενδεχομένως την πρώτη..) στο πλαστικό ξωκκλήσι, όταν τα οικονομικά σου φτιάξουνε (μπορεί να σου κάτσει π.χ. μια καλή εξαγωγή ..) τότε την δέυτερη (φορά ή και γυναίκα) θα πας να την παντρευτείς σε αυτό το ρομαντικό μέρος που δεν είχες τα λεφτά να πας την πρώτη (φορά ή γυναίκα, που μόλις της έδωσες διαζύγιο).
Όπώτε, συμπατριώτες μου, μην σπέυσετε να τον αναθεματίσετε τον Σεουλέζο, σε μας επιστρέφει το καλό..
Οχι, οχι το ρεπορτάζ δεν αναφέρεται στο πόσοι χωρίζουν μετά... Σημασία έχει πως όσοι παντρευονται στην Σαντορίνη το φχαριστιόνται. Το μετά δεν μπορεί να το εγγυηθεί κανένας....
Τέλος, .. δικιά του είναι (η πλαστική Σαντορίνη) οτι αντικειμενικές αξίες θέλει της δίνει...

Θέλω να διαβάσω περισσότερα για την φεικ Σαντορίνη...

Δαιμόνιος επιχειρηματίας θέλει να πείσει τους συμπατριώτες του να παντρεύονται στα Φηρά-«μαϊμού» αντί να ταξιδεύουν στην Ελλάδα

Κάθε χρόνο χιλιάδες ζευγάρια διαλέγουν την Καλντέρα της Σαντορίνης ως την ιδανική τοποθεσία για τον γάμο τους. Η επιθυμία αυτή άνοιξε την όρεξη των Κορεατών -που θέλουν να στήσουν μια «Σαντορίνη στη Νότια Θάλασσα» (μικρή φωτογραφία)

O κ. Στιβ Ζιεόν είναι ένας 50χρονος δραστήριος επιχειρηματίας που έχει πάθος με τη Σαντορίνη. Μόνο που κ. Ζιεόν θέλει τη Σαντορίνη δική του, και μάλιστα να την έχει κοντά του, στη... Σεούλ.
Ετσι έβαλε μπροστά ένα φιλόδοξο (πλην κιτς) σχέδιο να δημιουργήσει ένα πιστό αντίγραφο της Σαντορίνης έξω από τη Σεούλ, σε μια έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων που φρόντισε να αγοράσει εδώ και χρόνια. Βεβαίως, όσο κι αν προσπαθήσει να δημιουργήσει μια κορεατική Σαντορίνη, όσα χρήματα κι αν ξοδέψει, δεν πρόκειται ποτέ να βρει στη Σεούλ το απέραντο γαλάζιο και το μαγικό ηλιοβασίλεμα στην Καλντέρα. Ο κορεάτης επιχειρηματίας κατασκευάζει (ή προσπαθεί να κατασκευάσει) ένα πιστό αντίγραφο των Φηρών, της πρωτεύουσας της Σαντορίνης που είναι χτισμένη πάνω στο φρύδι των γκρεμνών της Καλντέρας. Ο λόγος; Για να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερα νεαρά κορεατικά ζευγάρια να τελούν εκεί τον γάμο τους, αντί να έρχονται στο κατάλευκο νησί του Αιγαίου.

Φανταστείτε την έκπληξη των τριών βουλευτών, μελών της Ελληνοκορεατικής Επιτροπής Φιλίας, των κκ. Κ. Καρτάλη (ΠαΣοΚ), Κ. Κουκοδήμου (ΝΔ) και Ι. Κοραντή (ΛΑΟΣ), που βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες στη Σεούλ, όταν τους παρουσιάστηκε σε ανάγλυφη μακέτα η... κορεατική Σαντορίνη: «Ξέρετε, κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδαπερί τις 40.000 Κορεάτες.Οι περισσότεροι για να παντρευτούν στη Σαντορίνη» τους ειπώθηκε όταν ο κ. Ζιεόν ξεδίπλωνε τις φιλοδοξίες του για τα αρχιτεκτονικά σχέδιά του να δημιουργήσει ένα πιστό(;) αντίγραφο της Σαντορίνης, με τα εκκλησάκια του και τους ανεμόμυλούς του, στην Απω Ανατολή.