Είναι λογικό. Μια οικονομικού περιεχομένου σελίδα να τιτλοφορήσει τις αυτόνομες -και ιδίων κεφαλαίων, που το πάτε αυτό... - πρωτοβουλίες τουριστικών περιοχών να προβάλουν τις υπηρεσίες τους ως "ο... καθένας μόνος του για την τουριστική προβολή". Σε πιο ελέυθερη απόδοση όμως, μπορεί κανείς να πεί οτι πέρα απο την κρατική μέριμνα (και τα κονδύλια) κάθε τουριστική περιοχή παλευει μόνη της να επιβληθεί και να επιβιώσει στον διεθνή τουριστικό χάρτη...
Σύμφωνα με το κείμενο της Έφης Καραγεώργου για το capital
"Μύκονος και Σαντορίνη, Ρόδος και Κως κέρδισαν το στοίχημα όταν αποφάσισαν να αποδεσμευτούν από το άρμα της κρατικής διαφήμισης και να βγουν αυτόνομα στις διεθνείς τουριστικές αγορές."
H Σαντορίνη θεωρείται, από μόνη της, τοπ προορισμός, η Ρόδος μέσα από τον ΠΡΟΤΟΥΡ (Οργανισμός Προώθησης Τουρισμού Ρόδου), αλλά και η Κως με τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού της πέτυχαν αυτό που είναι όνειρο για χιλιάδες ξενοδόχους και επαγγελματίες τουρισμού σε όλη την Ελλάδα: να μην είναι εξαρτημένες από την κρατική διαφημιστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό, που χρόνο με το χρόνο συρρικνώνεται. Απέδειξαν ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα.
Στο κείμενο, το οποίο μπορείται να διαβάσετε ολόκληρο ακολουθώντας το παραπάνω λίνκ,
Η Σαντορίνη αποτελεί από μόνη της μοναδικό προορισμό παγκοσμίως, με το ηφαίστειο και την Καλντέρα, που θεωρείται το σημαντικότερο ανοικτό γεωφυσικό Μουσείο. Παράλληλα η προϊστορική πόλη στο Ακρωτήρι -αναμένεται να λειτουργήσει και πάλι το ερχόμενο καλοκαίρι- αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες.
Ωστόσο η Σαντορίνη δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Ξεκίνησε το «παιχνίδι» με τους γάμους στην Καλντέρα. Οι Ιάπωνες, οι Κινέζοι οι Κορεάτες ξετρελάθηκαν με την ιδέα και επισκέπτονται κατά χιλιάδες το νησί. Μέσα από μία διεθνή εκστρατεία κατοχύρωσε τη φάβα, ως προϊόν ονομασίας προέλευσης.
Οι ξενοδοχειακές της μονάδες βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα διεθνών αλυσίδων, που διακινούν εκατοντάδες πελάτες ετησίως, οι περισσότεροι των οποίων είναι υψηλών εισοδημάτων.
Απέκτησε το «Black Rock» στούντιο, το πρώτο παγκόσμιας κλάσης συγκρότημα ηχογραφήσεων στην Ελλάδα που εντάσσεται στην κατηγορία World Class 5 και ψηφίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο ως το καλύτερο στούντιο ηχογραφήσεων στον κόσμο, την ώρα που παρόμοιοι χώροι υπάρχουν στα πιο διάσημα θέρετρα του κόσμου -Κάπρι, Νότια Γαλλία, Ισπανία, Χαβάη, Μπαχάμες-, τα οποία επιλέγουν διάσημοι καλλιτέχνες για τις ηχογραφήσεις τους.