Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2010

και οι ανακοινώσεις πέφτουνε right through..

ευχαριστήριο αριθμός 6.536 ...
σελίδα Χ, άρθρο βου, παράγραφος ξού κεφάλαιο θού...
ή αυτη είναι η ιστορία μιας Περιφέρειας ....

Ευχαριστήριο μήνυμα με το τέλος της εκλογικής διαδικασίας εξέδωσε ο ΓΓ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Μπρακουμάτσος.

Το μήνυμα,
Οι εκλογές τελείωσαν. (σσ.κοίτα να δείς πόσο πολιτικός μπορεί να γίνει τελικά και ο πιο σκληρός λογιστής...)
Προφανώς η λαϊκή ετυμηγορία, αφού επιβεβαίωσε τους ικανούς για να εκπροσωπήσουν και να υπηρετήσουν την Κοινωνία των Πολιτών του Νοτίου Αιγαίου, τους έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα ότι το αναπτυξιακό, κοινωνικό, πολιτικό μέλλον αυτής της χώρας είναι η υλοποίηση του «Καλλικράτη» απαρέκκλητα και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Οι επόμενες ώρες, ημέρες, χρόνια θα πρέπει να είναι πιο αισιόδοξες, πιο προσεκτικές, αλλά κύρια πιο αποτελεσματικές.
Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε λεπτό, αλλά ούτε ευρώ (σ.σ. όλα τα λεπτά όλα τα κιλά..)  στη γρήγορη Αναπτυξιακή Πορεία, που ξεκινήσαμε όλοι μαζί στις εκλογές του 2009 και που επιβεβαίωσαν οι συμπολίτες στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές.
Καλή Δύναμη, Υγεία, Αισιοδοξία στους επιτυχόντες, είτε υπηρετήσουν τους συμπολίτες από την πλειοψηφία, είτε από την μειοψηφία, γιατί δεν είναι η ώρα για διαχωρισμούς, είναι η ώρα της ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ!




Νωρίτερα, πριν απο τις εκλογές, ο κ. Γενικός (και οχι γενικώς..) είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσίασε τον απολογισμό των δράσεών του κατα την διάρκεια της θητείας του.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην ημερίδα που έγινε στη Σύρο με θέμα «Εγνατία ΟΔΟΣ Α.Ε και προοπτική συνεργασίας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους Ο.Τ.Α». Επίσης αναφέρθηκε στην επίσκεψη του προέδρου της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ στην Τήλο, Σύμη και Χάλκη, προκειμένου να συζητήσει με τους δημάρχους για τα έργα, που μπορούν να υλοποιηθούν με τη βοήθεια της εταιρείας.

Τα έργα αυτά έχουν ήδη περιληφθεί στην κοινή υπουργική απόφαση, η οποία υπεγράφη προσφάτως και κοινοποιήθηκε σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Ακολούθησε συνάντηση με τη διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ Δωδεκανήσου. " Συναποφασίσαμε να είμαστε σε συνεργασία και αν υπήρχαν κάποια προβλήματα, πιστεύω ότι τώρα θα εκλείψουν", τόνισε ο κ. Βασίλης Μπρακουμάτσος αναφερόμενος, στις σοβαρές ενστάσεις που είχε το ΤΕΕ, στο θέμα της συνεργασίας με την "ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ". Αντίστοιχη ημερίδα με αυτή που έγινε στη Σύρο, θα πραγματοποιηθεί και στη Ρόδο με συμμετοχή του αρμόδιου υφυπουργού που θα έρθει στο νησί μας.

Εν συνεχεία ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφέρθηκε, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου στη Ρόδο και είχε ως θέμα «Ολοκληρωμένα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης». Ο Περιφερειάρχης μίλησε και για τα 6.000.000 ευρώ που θα διατεθούν από το ΕΣΠΑ, για τις δράσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν σε μεγάλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. "Αμέσως μετά τις εκλογές, θα γίνει άλλη μια ημερίδα για το ίδιο θέμα, καθώς πρέπει πολύ σύντομα να δοθεί στη δημοσιότητα και η σχετική προκήρυξη", τόνισε ο κ. Βασίλης Μπρακουμάτσος.

Ο Περιφερειάρχης μίλησε και για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ εκφράζοντας την ικανοποίηση του, γιατί μέχρι σήμερα, έχουν ενταχθεί έργα και ενέργειες που καλύπτουν το 85% των πόρων, υπεγράφησαν συμβάσεις με αντίστοιχο ποσοστό 71%, ενώ το ποσοστό απορρόφησης ξεπερνά το 20%. Σε ό,τι αφορά το μέρος του προγράμματος που έχει εκχωρηθεί στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας ύψους 193.000.000 ευρώ μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί 42 έργα με συνολικό προϋπολογισμό 86,4 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα 33 είναι νέα έργα, ενώ τα υπόλοιπα 10 είναι μεταφερόμενα , δηλαδή είχαν αρχικά ενταχθεί στο Τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και τώρα εντάσσονται στο ΕΣΠΑ προκειμένου να ολοκληρωθούν. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μεταξύ των μεταφερόμενων έργων είναι και η Βελτίωση της Εθνικής Οδού Ρόδου - Λίνδου από το Φαληράκι έως τα Κολύμπια με προϋπολογισμό 13.000.000 ευρώ. Επίσης στο ΕΣΠΑ μεταφέρεται και το έργο της κατασκευής του Αγωγού Μεταφοράς Λυμάτων από τον Αρχάγγελο στον Βιολογικό, με προϋπολογισμό τα 2. 149.738 ευρώ.

Στη συνέχεια όμως ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τη λύπη του για όσα ακούγονται τελευταία σχετικά με την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και επιτέθηκε στον Χαράλαμπο Κόκκινο ο οποίος, όπως τόνισε, λειτουργεί ισοπεδωτικά και στα πλαίσια επικοινωνιακής πολιτικής. «Με αποκαλεί διορισμένο. Είμαι ο τελευταίος που επιλέχθηκα και διορίστηκα από κυβέρνηση. Το θεωρώ τιμή μου όπως πιστεύω ότι το ίδιο πίστευε και εκείνος όταν τοποθετήθηκε εδώ  από τη δική του κυβέρνηση", τόνισε ο κ. Μπρακουμάτσος προσθέτοντας πως η 8η Νοεμβρίου, πρέπει να βρει όλους τους φορείς του νησιού ενωμένους." Κανείς δεν μπορεί να πετύχει κάτι μόνος του. ¨Όλοι μαζί μπορούν να έχουν ένα καλό αποτέλεσμα", είπε ο Περιφερειάρχης.
Ο κ .Μπρακουμάτσος τόνισε πως  θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντα του, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και αν δεν προκύψει κάτι  διαφορετικό μετά την ολοκλήρωση της θητείας του, θα  επιστρέψει στη δουλειά του. Ερωτηθείς ο Περιφερειάρχης  αν θα συνεργασθεί με τον κ. Κόκκινο στην περίπτωση που εκλεγεί, τόνισε πως θα το κάνει γιατί αποτελεί υποχρέωση του και μόνο, αφού είναι διαφορετικής ιδεολογίας, αντίληψης, προγραμματισμού, συμπεριφοράς από τον κ. Κόκκινο, σε κάθε δε περίπτωση θα συνεργαστεί με τον Αιρετό Περιφερειάρχη τον οποίο θα επιλέξει η λαϊκή ετυμηγορία στις 7 Νοεμβρίου 2010.


Υστερόγραφο. (α, θα σκάσω αν δεν το πώ!) ακούγεται τόσα χρόνια και ειλικρινά δεν το εχω καταλάβει. Είναι κακό να είναι κανείς διορισμένος; να διορίζει δηλ. έναν κάποιον (φίλο και γνωστό της) η κυβέρνηση -φυσικάκαι πρέπει να κάνει την δουλειά του καλά- για να κάνει την δουλειά της. Να κάνει δηλαδή αυτός που διορίζεται την δουλειά της κυβέρνησης. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές και οι νοσοκόμες κάτι αντίστοιχο δεν κάνουν; τους διορίζει η κυβέρνηση. Σαφώς με αντικειμενικά -και δεν λέω αξιοκρατικά με τα λόγου γνώσεως- κριτήρια. Με την ίδια λογική κάθε κυβέρνηση  διορίζει και τους "αρχιλογιστές" της στις Περιφέρειές της για να συνεργάζεται μαζί τους και για να της λένε την αλήθεια κι οχι κοροιδίες. Ούτως ή άλλως η λογική των γαλάζιων και των πράσινων υποψηφίων ίδια δεν είναι;
Εν πάσει περιπτώσει, γνωρίζω οτι παίζουμε με "πολιτικά επιχειρήματα" και λειτουργούμε με την λογική του άσπρου -μαυρου, πλήν όμως, νομίζω οτι μερικά στερεότυπα αξίζει να εξετάζονται καλύτερα...
Με φίλους, λέμε ακόμη χειρότερα (μην τα παίρνεται κι όλα στα σοβαρά!) ..."καταργήστε τις εκλογές"(!)  "σταματήστε να πιέζετε τον κόσμο" και διορίστε καλύτερα 5-10 δικούς σας, που να αλλάζουνε κάθε 2 χρόνια (όπως στις υπηρεσίες, στον στρατό, κλπ) να γίνονται δηλαδή μέχρι τα 60 τους "όλοι δήμαρχοι", να τελειώνουμε και με αυτό το κουλουάρ...