Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2010

2 in a row..

2 στην σειρά δηλαδή,
μηνύματα απο τον απερχόμενο ΓΓ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

το πρώτο για την αυριανή επέτειο του Πολυτεχνείου, το δευτερο
(πολύ ακομπλεξάριστα) αναφέρεται στην ολοκλήρωση της θητείας του. "διορίστηκα! δεν έκανα κανένα έγκλημα" θα ήθελε να πεί με δυό λόγια ο κ. Μπρακουμάτσος, αλλά τέτοια λόγια δε λέγονται (απο πολιτικούς..)
το πρώτο,

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ηρεμίστε, εδω Νότιο Αιγαίο, Νότιο Αιγαίο!)
η χαρακτηριστική εκείνη φωνή, που για πολλούς τότε κακόβουλους θεωρήθηκε η στιγμιαία έκφραση αντίδρασης, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ την Εθνική Ημέρα του Πολυτεχνείου, μαζί με τις φωνές και τους αγώνες δεκάδων ανθρώπων νέων, εργαζομένων, φοιτητών, επιστημόνων, από όλα τα μήκη και πλάτη της πατρίδας μας.
Άραγε, εκείνη η ημέρα, σήμερα μας θυμίζει κάτι; Είναι πραγματικά για όλους μας Εθνική Ημέρα;
Το σίγουρο και δεδομένο είναι, ότι κάθε στιγμή το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ και επιπλέον όταν υπάρχει η Κοινή Συμμετοχική Μεγάλη προσπάθεια, ούτε η Κοινωνία, ούτε η Δημοκρατία, ούτε η Πολιτεία, ούτε οι Πολίτες, ούτε το Έθνος έχουν κάτι να φοβηθούν.
Τιμή και Δόξα στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, Μεγάλη Ευθύνη για όλους μας.

το δεύτερο,

Με μεγάλη τιμή επιλέχτηκα το Δεκέμβρη του 2009 να υπηρετήσω ως Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μετά από εισήγηση του Υπουργού κ. Γιάννη Ραγκούση και πρόταση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, το Υπουργικό Συμβούλιο με επέλεξε να εργαστώ για την κοινωνία των Πολιτών του Νοτίου Αιγαίου, αλλά και να συνεργαστώ με όλους του θεσμικούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης.
Μέχρι σήμερα πιστεύω ότι το «πολεμήσαμε» και το «προσπαθήσαμε» όλοι μαζί!
Λίγο πριν τη λήξη της θητείας μου, δεν έχει καμία σημασία τι θέλω ή τι ανακοινώνουν τα ΜΜΕ, σημασία έχει ο Τόπος μας , οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Ότι αποφασίσει ο Πρωθυπουργός θα το σεβαστώ και θα το τιμήσω γιατί πάντα έχω την αίσθηση ότι ανήκω στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και όχι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε μένα και έτσι σέβομαι κάθε απόφαση της Κυβέρνησης.
Σε αυτόν το ευλογημένο τόπο ήρθα με αισιοδοξία, αν φύγω θα αφήσω ένα κομμάτι από τον εαυτό μου σαν άνθρωπος, αν επιλεγώ να μείνω θα είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη τιμή και χαρά μου.