Πέμπτη, Νοεμβρίου 18, 2010

1ο Διεθνές φεστιβάλ-έκθεση παραδοσιακών προιόντων

Ενημέρωση για την πραγματοποίηση του "1ου Διεθνούς φεστιβάλ-έκθεσης Παραδοσιακών Προιόντων" λάβαμε απο την εταιρία www.traditionalproducts.gr 

Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες επιχειρήσεις απο ολόκληρη την Ελλάδα και την οποία θα επισκεφθούν ιδιώτες αλλά και επαγγελματίες (εταιρίες - έμποροι) απο την εγχώρια και διεθνή αγορά.


Για κάθε πληροφορία μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα της διοργανώτριας στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την πρόσκληση,

Στην εποχή της πλήρους βιομηχανοποίησης, το φεστιβάλ-έκθεση Παραδοσιακά προϊόντα του Κόσμου 2010 έρχεται σαν εναλλακτική λύση για να αναδείξει μικρότερες παραγωγές προϊόντων, χειροποίητων ή βιοτεχνικών. Πρόκειται για μια μοναδική εκδήλωση όπου συναντάτε η παράδοση με το σήμερα.
Προϊόντα, τέχνες και τεχνικές από όλο τον κόσμο, που διαμορφώθηκαν μέσα στο πέρασμα του χρόνου από ανάγκες, εμπειρίες, αλλά και κυρίως από πολύ μεράκι θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο Ελληνικό κοινό.
To Διεθνές Φεστιβάλ χωρίζεται σε δύο ενότητες:
1. Στα πολιτιστικά δρώμενα
Σε κατάλληλους διαμορφωμένους χώρους θα πραγματοποιηθούν:
Παρασκευή φαγητών για την ανάδειξη των τοπικών κουζινών, Μουσικές παραστάσεις, Χορευτικές παραστάσεις, Εικαστικές εκθέσεις
2. Στην Εμπορική έκθεση. Στην έκθεση θα συμμετάσχουν με ξεχωριστά περίπτερα: Παραδοσιακά τρόφιμα, ποτά και γλυκά,  Αρωματικά φυτά, βότανα, μπαχαρικά, Είδη λαϊκής τέχνης, Υφάσματα, κεντήματα, υφαντά, Ξυλόγλυπτα, μπρούτζινα, χάλκινα, Κεραμικά, αγγειοπλαστική, αγάλματα, κούκλες, Αργυροχρυσοχοΐα, πολύτιμοι λίθοι, Υαλουργία, φυσητό γυαλί, Τουριστικοί προορισμοί, τουριστικά είδη, Εκκλησιαστικά, βυζαντινές εικόνες, θρησκευτικά είδη, Παραδοσιακά μουσικά όργανα, Λαϊκός πολιτισμός, θέατρο σκιών, μαριονέτες, Φορείς, ενώσεις, σύλλογοι κ.ά.

Στόχοι του Φεστιβάλ είναι: Η ανάδειξη προϊόντων όχι τόσο διαδεδομένων στο ευρύ κοινό, Εμπορικές συμφωνίες μεταξύ εκθετών και επισκεπτών, Ενημέρωση του αγοραστικού κοινού.

Η έκθση θα πραγματοποιηθεί 2-5/12/2010  10:00 - 20:00 στο Expo Athens στην Ανθούσα.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται υπό την αιγίδα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΩΡΩΝ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ (BSEC-BC). Επίσης την αιγίδα φορέων και επαγγελματικών οργανώσεων όπως το ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ και του ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ, και με χορηγούς επικοινωνίας σημαντικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.