Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2010

μήνημα αριθμός 432

Το φετινό μήνυμα του Υφυπουργού Οικονομίας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Παναγιώτη Ρήγα, για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η αυθόρμητη και ανιδιοτελής εξέγερση των φοιτητών και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβριο του 1973, αποτελεί ύψιστο παράδειγμα θυσίας του λαού μας, που εξέφρασε δυναμικά την αντίστασή του κατά της καταπίεσης και του παραλογισμού ενός αυταρχικού - χουντικού καθεστώτος. Μιας θυσίας που μετασχημάτισε την οργή και την απελπισία των Ελλήνων σε προοπτική ελπίδας.
Μέσα από εκείνο τον αγώνα κερδισμένοι βγήκαμε όλοι, αλλά κυρίως το δημοκρατικό πολίτευμα, που έγινε ισχυρότερο. Και αυτό αποτελεί για μας ιερή παρακαταθήκη, καθώς η ενίσχυση της Δημοκρατίας είναι ένας αγώνας, τον οποίο οφείλουμε να δίνουμε και να κερδίζουμε καθημερινά.
Αν και έχουν περάσει 37 ολόκληρα χρόνια, το μήνυμα και το παράδειγμα της γενιάς του Πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρο, αφού ο αγώνας του λαού ποτέ δε σταματά, μόνο αλλάζει τρόπο έκφρασης. Ο ηρωικός αγώνας εκείνης της γενιάς θα καταδεικνύει πάντα ότι το μέλλον βασίζεται στη νεολαία για τα οράματα, τα ιδανικά, το θάρρος και την αυτοθυσία της. Σε κάθε εποχή, οι νέοι είναι οι ασυμβίβαστοι οραματιστές που προσπαθούν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και να κάνουν πράξη τα όνειρά τους για ένα καλύτερο αύριο, βασισμένο στη δικαιοσύνη και την αξιοκρατία.
Τιμώντας, σήμερα, τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, τιμούμε τη στάσης ζωής τους, τις αξίες τους, το πρότυπο συμπεριφοράς τους.


Υστερόγραφο. Όσο προάγετε ο κ. Ρήγας, τόσο καλύτερα γίνονται τα μηνύματα. Αυτό θα πεί ιεραρχία!