Παρασκευή, Οκτωβρίου 15, 2010

Απόψε ο τελικός του Souper Cup. εδω. (στην Σαντορίνη εννοούμε..!)

Δεν το ήξερα αλλά το ..έμαθα! ότι και το αθλητικό ρεπορτάζ μπορεί να προλογηθεί με … μουσικό τρόπο!


Στο σημερινό της ρεπορτάζ για τον αποψινό αγώνα “Σούπερ Καπ” βόλεϊ ανδρών μεταξύ των αιωνίων “αντιπάλων” του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού η εφημερίδα “το Βήμα” γράφει σήμερα μεταξύ άλλων ότι ο αγώνας έχει και συμβολικό χαρακτήρα από την στιγμή που σπάζοντας τα καθιερωμένα οι παίκτες και τα τίμ των 2 ομάδων ταξίδεψαν μαζί και έμειναν στο ίδιο ξενοδοχείο ενώ η επιλογή ο αγώνας να πραγματοποιηθεί εκτός των τειχών της πρωτεύουσας αποτελεί μια μεγάλη νίκη της αθλητικής άμιλλας, μακριά από την λογική των αντιπαραθέσεων.

Σύμφωνα με το κείμενο,
«Κρουαζιέρα θα σε πάω. Γιατί σε νοιάζομαι και σ΄ αγαπάω. Μύκονο και Σαντορίνη σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι». Οι στίχοι του τραγουδιού του Βαγγέλη Γερμανού θα μπορούσαν να ήταν το σλόγκαν του σημερινού Σούπερ Καπ βόλεϊ ανδρών. Οχι βέβαια ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού θα μπορούσαν να αισθάνονται «σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι» αλλά στον σημερινό αγώνα που θα διεξαχθεί στη Σαντορίνη ελπίζουν να ευχαριστηθούν για μια φορά το παιχνίδι μακριά από τον φόβο χουλιγκανικών επεισοδίων τα οποία συνοδεύουν εδώ και χρόνια τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στον φιλέ.
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των «αιωνίων» αντιπάλων δεν έκρυβαν τη χαρά τους για την επιλογή του τόπου διεξαγωγής. «Είναι ευχάριστο να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα της Αθήνας και θέλουμε να προσφέρουμε όμορφο θέαμα σε ένα μέρος που δεν διεξάγονται υψηλού επιπέδου αγώνες» εξομολογήθηκε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πανταλέων, ενώ ο προπονητής των Πρασίνων κ. Στέλιος Καζάζης ευχόταν «αυτό το παιχνίδι να είναι ένα βήμα που θα ενώσει,παρά θα χωρίσει». Οι διοργανωτές υπο σχέθηκαν ότι δεν θα υπάρξουν παρατράγουδα αφού τα 800 εισιτήρια διατέθηκαν στην τοπική κοινωνία και όπως ανέφερε με νόημα ο γενικός γραμματέας της Λίγκας του βόλεϊ κ. Χάρης Βασιλείου «δεν περιμένουμε και δεν θέλουμε... ανεπιθύμητες παρουσίες».
Οσο για αυτούς που πιστεύουν ότι το παιχνίδι θα είναι περισσότερο σαν φιλικό προετοιμασίας, ο ιταλός τεχνικός του Ολυμπιακού κ. Φάμπιο Γκουλινέλι απάντησε πως: «Βλέποντας μόνο τα μάτια των παικτών μου, ακούγοντας τις συζητήσεις τους και γνωρίζοντας την προϊστορία των δύο συλλόγων, ποτέ ένα ματς μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δεν θα είναι φιλικό». Αλλωστε είναι η πρώτη φορά που οι «αιώνιοι» συναντώνται σε τελικό Σούπερ Καπ, και μάλιστα στη Σαντορίνη...

Η αθλητική σελίδα sport24 σε ρεπορτάζ του Στέλιου Χαρτζουλάκη παρουσιάζει βίντεο και φωτογραφίες από την παραμονή των παικτών και των προπονητών των 2 ομάδων στο ξενοδοχείο που μένουν. Το βλέπετε εδώ.

Από τα υπόλοιπα ρεπορτάζ διαλέγουμε τα:

Εθνοσπόρ: Αστυνομικές δυνάμεις από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων κινητοποιήθηκαν για να συνδράμουν τους «ντόπιους» συναδέλφους τους, στη Σαντορίνη, εν όψει του αποψινού Σούπερ Καπ του βόλεϊ, Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού (7 μ.μ., Novasports 3), στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο της Θήρας.
Μολονότι στην παρθενική μονομαχία «αιωνίων» στην ιστορία του θεσμού απαγορεύτηκαν οι οργανωμένοι οπαδοί, η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων εκπόνησε ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης επεισοδίων για τη σπουδαιότερη διοργάνωση-γιορτή που φιλοξένησε ποτέ η Σαντορίνη.
«Παράλληλα με τις δυνάμεις που μεταφέρθηκαν από άλλα νησιά των Κυκλάδων θα υπάρχουν και διμοιρίες υποστήριξης. Τα εισιτήρια θα είναι ονομαστικά και άπαντες θα ελεγχθούν αρκετά μέτρα νωρίτερα, ώστε, αν χρειαστεί, να απομακρυνθούν. Καλό θα είναι να μην κατέβουν οργανωμένοι οπαδοί, γιατί θα εγκλωβιστούν εκεί», επεσήμανε στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» ο υπασπιστής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων, κ. Γαλανόπουλος.
Το Κλειστό Γυμναστήριο της Σαντορίνης «χειροκροτεί» στο σημερινό του κείμενο ο Κώστας Χολίδης του «κόντρα» γράφοντας μεταξύ άλλων ότι,

Σίγουρα πόλος έλξης για όλους όσους έρχονται στην Σαντορίνη είναι η Καλντέρα και οι υπόλοιπες ομορφιές του νησιού, αλλά πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για το Δημοτικό κλειστό.
Πρόκειται πραγματικά για ένα στολίδι που θα το ζήλευαν πολλές ομάδες. Μπορεί να έχει χωρητικότητα μόνο 800 θεατών (μπορεί να φτάσει έως 1200), όμως είναι αξιοζήλευτη η οργάνωσή του. Διαθέτει υπερσύγχρονους χώρους για την εξυπηρέτηση τόσο των αθλητών, όσο των θεατών αλλά και των δημοσιογράφων. Μακάρι το παράδειγμα των ανθρώπων της Σαντορίνης να το ακολουθήσουν και άλλοι ώστε να αποκτήσει η ελληνική επαρχία περισσότερα κλειστά τέτοιο επιπέδου.