Παρασκευή, Οκτωβρίου 15, 2010

έφυγε απο την ζωή ο π. Νικόλαος Κοκκαλάκης (14.10.10)

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου στην Αθήνα όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα, ο ιερέας της καθολικής Επισκοπής Θήρας π. Νικόλαος Κοκκαλάκης σε ηλικία 84 ετών.

Ο π. Νικόλαος Κοκκαλάκης ήταν ένας ήρεμος και γαλήνιος άνθρωπος αγαπητός σε όλους στην Σαντορίνη, στο νησί που ζούσε και ιερούργησε για περισσότερα από 50 χρόνια ως ιερέας της Καθολικής Επισκοπής Θήρας. Κατά την διάρκεια της ιερουργίας του όσοι τον γνωρίζουν έχουν να μιλήσουν με τα καλύτερα λόγια για το έργο του τόσο ως ιερέα όσο και ως ανθρώπου που ενδιαφερόταν για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου και των κατοίκων του.
Ο π. Νικόλαος Κοκκαλάκης κράτησε ενωμένη και δραστήρια την κοινότητα των καθολικών της Σαντορίνης ενώ συνεργούσε στο πολύ καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των 2 εκκλησιών.
Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί στην Σαντορίνη.

Περισσότερα για την ζωή και το έργο του μπορείτε να διαβάσετε στην πολύ αξιόλογη σελίδα με νέα και ειδήσεις από την Σαντορίνη του σήμερα και του χθές «Καλλιστορώντας»

Ο π. Νικόλαος Κοκκαλάκης γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου του 1926 απο τον Στέφανο και την Φλώρα Κοκκαλάκη. Κατά την διάρκεια της μαθητείας του φοίτησε στο Γυμνάσιο της Νάξου, παρακολούθησε κατ οίκον μαθήματα στην Σαντορίνη ενώ πήρε απολυτήριο 6τάξιου γυμνασίου από την Σύρο. Στην Συνέχεια φοίτησε στην Ουρβάνειο Ιερατική Σχολή στην Ρώμη και το 1952 χειροτονήθηκε ιερέας. Το 1954 επέστρεψε στην Σαντορίνη και μετά από ένα χρόνο διορίστηκε εφημέριος του νησιού.
Κατά την διάρκεια της θητείας του ίδρυσε «Σχολή Ταπητουργίας» στην οποία φοίτησαν και εργάστηκαν δεκάδες κορίτσια του νησιού, που λειτούργησε για 30 χρόνια. Το 1980 ανέλαβε τη διεύθυνση του Πνευματικού Κέντρου Μεγάρου Γκύζη με συνεργάτιδα την κ. Τερέζα Κοκκαλάκη. Διετέλεσε για 25 χρόνια επίτιμος Πρόξενος της Γαλλίας στη Σαντορίνη δραστηριότητα για την οποία τιμήθηκε το 2002 από τη Γαλλική Κυβέρνηση. Το 2003 συμπλήρωσε 50 χρόνια ιερουργίας, ενώ ο επίσημος εορτασμός έγινε τον Άυγουστο του 2004.