Τρίτη, Ιουνίου 22, 2010

Καλό άνθρωπο. Βοηθάει τον κόσμο. (να το προσλάβουμε…)

Πως το είπε ο Υπουργός Γερουλάνος; Άμα ξεμείνουνε από ρευστό οι ξένοι τουρίστες στην Ελλάδα θα τους παρέχουμε δωρεάν διαμονή και γεύματα μέχρι να βρούνε τρόπο να γυρίσουνε σπίτι τους.
Σημειωτέον, αυτό ίσχυε, αλλά απο την άλλη είναι και ελαφρώς περίεργο. Να πας δηλαδή σε μια χώρα διακοπές και να μείνεις χωρίς... λέπι! Αλλά και να σου τύχει, μπορείς πας στην Αστυνομία, να διηγηθείς τα καθέκαστα (όπου θα πέσει η καζούρα..) ενω η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να επικοινωνήσει με καναν δικό σου και να σου βρεί τρόπο να πας σπίτι σου. Δυνατότητα η οποία δεν έχει χρησιμοποιηθεί και λίγες φορές ίσα με σήμερα.

Πλήν όμως, η ανακοίνωση του Υπουργού ενέχει κι έναν κίνδυνο. Να το πάρουνε χαμπάρι οι ξένοι (που ξέρουνε να εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του συστήματος) και να αρχίσουν να εμφανίζονται όλοι μαζί στις αρμόδιες υπηρεσίες ζητώντας να τους στείλουνε σπίτι τους επειδή ξέμειναν από ρευστό!

Τέλος.. μια απορία...
Άμα ξεμένουνε οι Έλληνες τουρίστες από λεφτά, τι προβλέπεται; τι προβλέπει ο Υπουργός;

Υ.Γ. Κάτι τέτοια ήθελε να λέει και η Γκερέκου (για την φτωχολογιά) αλλά δεν την άφηνε η πολυτελής ζωή και το στύλ της...