Τετάρτη, Ιουνίου 23, 2010

Υπενθυμίζουμε οτι,
Τον «κλείδωνα» αναβιώνει σήμερα για μια ακόμη φορά, πιστός στην ετήσια παράδοση ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου «το Μετόχι» στην Κεντρική Πλατεία του χωριού.
Κατά την διάρκεια της γιορτής θα αναβιώσει το έθιμο σύμφωνα με το οποίο στο παρελθόν τα νέα κορίτσια του χωριού προσπαθούσαν να μαντέψουν ποιος θα γίνει σύζυγός τους, ενώ θα ανάψουν και μεγάλες φωτιές τις οποίες πηδούσαν οι νέοι του χωριού στο παρελθόν -και συνεχίζουν να το κάνουν!- προκειμένου να δείξουν την δύναμή τους! Μετά την αναπαράσταση των εθίμων θα προσφερθεί στο κοινό φαγητό και κρασί.


Σήμερα ο Σύλλογος γονέων των μαθητών του Γυμνασίου Εμπορείου - Ακρωτηρίου - Μεγαλοχωρίου κάλεσε τους γονείς και τους μαθητές να παρευρεθούν στις 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Εμπορείου για να παραλάβουν τα απολυτήρια τους και να θαυμάσουν τις ζωγραφιές και τις κατασκευές των μαθητών στους οποίους θα μοιραστούν αναμνηστικά δώρα για να θυμούνται την φοίτησή τους στο σχολείο. Η έκθεση ζωγραφικής των μαθητών θα μείνει ανοιχτή πρωινά οπότε και θα είναι ανοιχτό το σχολείο μέχρι το τέλος του μήνα.


Επίσης σήμερα ο Σύλλογος “Φηριανών” προσκαλεί τα μέλη του σε τακτική συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα Κοντοχωριανών στις 20.00. Στην συνεδρίαση θα συζητηθούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν στα Φηρά, οι μονοδρομήσεις οδών και η πεζοδρόμηση της Κεντρικής Πλατείας της πόλης.