Τετάρτη, Ιουνίου 23, 2010

“Από Πειραιά σήμερα, όχι” όπως απαντούν και τα τουριστικά γραφεία…


Στους καταπέλτες των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται από το πρωί της Τετάρτης μέλη του ΠΑΜΕ με στόχο να εμποδίσουν τον απόπλου των πλοίων, σε ένδειξη συμπαράστασης της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και η «Στέφενσον» και η οποία κρίθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο Πειραιά.
Στο λιμάνι επικράτησε ένταση, καθώς συνέρευσε πλήθος ταξιδιωτών και τουριστών, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να επιβιβαστούν στα πλοία, παρά το γεγονός ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες νωρίτερα είχαν ανακοινώσει ότι τα δρομολόγια των πλοίων τους θα εκτελεστούν κανονικά.
Φραστικά επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ των ταξιδιωτών και των περίπου 100 μελών του ΠΑΜΕ που είχαν αποκλείσει από τις 6 το πρωί το λιμάνι. Σε επιφυλακή βρέθηκαν δυνάμεις του Λιμενικού, ωστόσο, έχουν λάβει εντολή να μην επέμβουν λόγω του πλήθους κόσμου που βρίσκεται στο λιμάνι.
Μέχρι αυτή την ώρα, επρόκειτο να αποπλεύσουν από τον Πειραιά πέντε ταχύπλοα για Κυκλάδες, τα οποία, ωστόσο, παραμένουν ακόμη δεμένα στο λιμάνι. Πρόκειται για το SuperJet, το Blue Star Naxos, το High Speed 5 και δύο SpeedRunner. Δεν αναχωρούν, επίσης, τα πλοία για Αργοσαρωνικό.