Εχω μια απορία.
Αυτά που λέει ο πρωθυπουργός τα λέει απο μονος του ή του λένε να τα πεί; (να έχουν κι άλλοι μερίδιο ευθύνης δηλαδή...)
Γ. Παπανδρέου: «Δώστε μας χρόνο για τις αλλαγές»
Δ. Αλεφραγκή: «Χρόνο έχουμε, λεφτά δεν έχουμε»
Αυτά που λέει ,τώρα, πως τα αντιλαμβάνεται ο ελληνικός λαός;
Ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλώντας στην «El Pais» απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιαπραγμάτευσης του χρέους, επισημαίνοντας πως αυτό που συνέβη στην Ελλάδα θα μπορούσε να είχε συμβεί σε οποιαδήποτε χώρα. (αλοίμονό της...)
Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για σκληρά, αλλά αναγκαία οικονομικά μέτρα που ελήφθησαν, παρατηρώντας ότι ένας λόγος που είναι τόσο επώδυνα είναι γιατί η χώρα πρέπει να αποδείξει στη διεθνή κοινότητα ότι είναι έτοιμη για θυσίες. (ποιά χώρα; ο λαός είναι που δεν ξέρει απο που του έρχεται ... δηλαδή η γενιά των 700 ευρώ -το 2006 που τα 700 ευρώ είχαν μια αξία- που εξελίχθηκε σε γενιά των 600 ευρώ θα πρέπει να είναι περίφανη που σώζει την χώρα;)
Καταλήγοντας, ο έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τους ευρωπαίους εταίρους μας «να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας αφού η Ελλάδα έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει».
(σωστός ο πρωθυπουργός.... αφού μας ισοπέδωσε οικονομικά κι έφτασε το μηνιάτικο στα 600 ευρώ, τώρα καλεί τους ξένους επενδυτές να αγοράσουν. μην ζοριστούν κιόλας με απολύσεις κλπ, ο δρόμος είναι στρωμένος....)
Καλά τα έλεγε ο Πάγκαλος... αλλά τώρα που έγινε «Αντιπρόεδρος» δεν δύναται να τα πεί, και βάζει άλλους,
Αυτό το παιδί (σσ. ο πρωθυπουργός) οτι του λένε λέει. Το κακό είναι οτι το κάνει κιόλας.....
Η ώρα της (γενικής) κρίσεως...
Ε, αυτό φτάνει σε σημείο υπερβολής.
Επειδή ενδεχομένως κάποιοι παραδέχονται οτι έζησαν στην «απάτη» και το λενε και το ξαναλένε δημόσια, η γενιά μου θα την πληρώσει; (μάλλον ναι...)
Ένας εκ των οποίων κι ο Διονύσης Σαββόπουλος που έμαθα οτι είπε πως «μες την απάτη ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια κι ήρθε η ώρα να το πληρώσουμε». Να πληρώσετε (αν ετσι νομίζετε, οι καλλιτέχνες άλλωστε είναι απο την φύση τους ενοχικοί...) οι υπόλοιποι τι φταίνε;..
Ο κ. Σαββόπουλος είπε οτι «συμπάσχει με τον πρωθυπουργό γιατί, ταξίδεψε πολύ, έτρεξε πολύ να προλάβει την καταστροφή (το χαψες κι εσύ νιόνιο και τον «λυπήθηκες»..), χρησιμοποίησε το know how που διαθέτει ως παλιός υπουργός εξωτερικών και τώρα παλευει εδω να αντιμετωπίσει το χάος, να τιμωρήσει, μα περισότερο να φτιάξει σχέδιο» έφη ο μουσικός που παρουσίαζε μεγάλη επιτυχία σε μετέπειτα εκσυγχρονιστές και αριστερίζοντες.
Οχι πως με νοιάζει και πολύ, αλλά πιο πολύ θα με ικανοποιούσε αν έλεγε οτι συμπάσχει με τους «δοκιμαζόμενους νεολαίους» παρά με τον Πρωθυπουργό... Ο καθένας (προφανώς) συμπάσχει με την γενιά του και την γενιάδα του.... ή μπορεί και να "λυπόμαστε" πολύ τους πρωθυπουργούς σε αυτην τη χώρα...
Ο δε κ. Σημίτης κατέβασε μια φαεινή ιδέα και πρότεινε «να αναβληθεί ο Καλλικράτης και να δωθούν πίσω οι συντάξεις» (σχετικά με τα λίγα διαθέσιμα χρήματα..) Άμα δεν θέλει κανείς να κάνει έργο η κυβέρνηση, μέχρι και τους ηλικιωμένους λυπάται...
Καλώς τα δεχτήκαμε.
Μετα τις διάφορες προσφορές για τους νέους ανέργους (ωραίος χαρακτηρισμός...) ήρθαν και τα νέα τραπεζικά προιόντα (οχι που θα αφήνανε..)
Απο Δευτέρα (31.5) τίθεται σε κυκλοφορία απο το Ταχυδομικό Ταμιευτήριο το «προστατεύω τους ανέργους». Πρόκειται για ενα πρόγραμμα που παρέχει διευκολύνσεις την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους (δανείων και καρτών).
«Όπα» που λέι και το τραγούδι...