Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2010

Ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Σαντορίνης μας προσκαλεί στο Final Four του πρωταθλήματος, ανδρών και γυναικών, Volleyball "ACE OF NET" που θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο το τριήμερο από 4 εως 6/6/2010. Θα παρευρεθεί ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης κ. Κώστας Ψαρουδάκης.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

FINAL FOUR ΑΝΔΡΩΝ
1ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 05/06 17:00 2ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 05/06 19:30
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ 06/06 17:00 ΤΕΛΙΚΟΣ 06/06 21:00

FINAL FOUR ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 04/06 19:00 2ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 04/06 20:30
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ 06/06 15:00 ΤΕΛΙΚΟΣ 06/06 19:00


Νωρίτερα ο ΔΑΟΣ μας είχε ενημερώσει για την πρωτιά του Κώστα Παπαδημητρόπουλου, του πρώτου Σαντορινιού διαιτητή μέλους της ΟΔΚΕ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΑΟΣ,

Είναι πολύ μεγάλη χαρά για τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Σαντορίνης να βλέπει τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό στη Σαντορίνη να έχουν πανελλαδικές διακρίσεις. Ακόμα μεγαλύτερη όμως είναι η χαρά όταν πρόκειται και για παιδιά που συνεργάζονται με τον ΔΑΟΣ, όπως η πολύ μεγάλη επιτυχία του Κώστα Παπαδημητρόπουλου στην φετινή αξιολόγηση - εξετάσεις, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα από την Ο.Δ.Κ.Ε. (Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας) στις 28 και 29 Μαΐου.
Από όλη την Ελλάδα έφτασαν στην Πάτρα 76 υποψήφιοι από τους οποίους πέρασαν τις εξετάσεις μόνο 31, στις οποίες ο Κωστής αρίστευσε όχι μόνο στα γραπτά αλλά και σε όλα τα αθλητικά τεστ, οπού σημειωτέων είναι πολύ σκληρά και απαιτούν ιδιαίτερες αθλητικές ικανότητες,(παλίνδρομο 86 φορές στον αγωνιστικό παρκέ, και άλλα). Οι γραπτές εξετάσεις έγιναν για πρώτη φορά πάνω στους νέους κανονισμούς και αλλαγές της FIBA που θα εφαρμοστούν στο basket από τη νέα αθλητική περίοδο.
Η ετήσια αξιολόγηση της ΟΔΚΕ έκλεισε με τους αγώνες, οπού εκεί όλοι οι εξεταζόμενοι διαιτητεύουν σε ένα επίσημο αγώνα κάτω από τα βλέμματα των εξεταστών διαιτητών της Ομοσπονδίας όπου ελέγχονται και σημειώνονται τα λάθη με ιδιαίτερη αυστηρότητα. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι οι κριτές είναι επαγγελματίες διαιτητές που σφυρίζουν παιχνίδια Α1 και Α2 κατηγοριών.
Στην φετινή αξιολόγηση στην Πάτρα παρευρέθηκε όπως κάθε φορά, όλο το προεδρείο της ΟΔΚΕ με τους: Πρόεδρο κ. Ηλια Καφφέ, Αντιπρόεδρο κ.Ανδρέα Τσαγκαμίλη, Γενικό Γραμματέα κ. Αλ. Δημόπουλο, Ειδικό Γραμματέα κ. Ηρακλή Παντελάκη, Ειδικό Συνεργάτη και γνωστό διαιτητή κ. Νικ. Ιωάννου, Ταμία κ. Δημ. Πόδα και τα δυο μέλη, Νικ. Παραλυκίδη και Μιχ. Μακεδονόπουλο. Από πλευράς Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας ήταν οι, Μιχ. Δούκας, γνωστός και από την σχολή διαιτησίας που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος ο ΔΑΟΣ, Νικ. Ζαβλανός και Κωστας Κορομηλάς.
Τέλος τον Κώστα Παπαδημητρόπουλο για την μεγάλη αυτή διάκριση που κυριολεκτικά είναι η πρώτη στα χρονικά όλων των Κυκλάδων, συνεχάρη θερμά ο πρόεδρος του ΔΑΟΣ, Μανόλης Ορφανός ο οποίος από την πρώτη στιγμή πίστεψε και στήριξε την διοργάνωση των σχολείων διαιτησίας στη Σαντορίνη.