Τετάρτη, Μαΐου 19, 2010

Αδέρφια μου αλήτες σοσιαλιστές ...


Απολαυστικά (τουλάχιστο) είναι πολλά σχόλια και κείμενα σε μπλόγκς σχετικά με την απόφαση της παραίτησης της πρώην υπουργού Τουρισμού κ. Γκερέκου.


Εμείς όμως που ειδικευόμαστε στις αποκλειστικότητες εχουμε ακόμη μιά. Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, ο σύζυγος της υπουργού φέρεται να δήλωσε σε στενούς του συνεργάτες οτι «το προηγούμενο κόμμα που κυβερνούσε στην Ελλάδα ήταν καλύτερο, ούτε που με είχαν πειράξει καθόλου, ενω το κόμμα που κυβερνάει τώρα, το οποίο στηρίζει και η γυναίκα μου η σοσιαλίστρια, με κυνήγησε».

Εγω πάλι αρχίζω να ανησυχω. Πρώτα η Άντελα Δημητρίου, ύστερα η Άτζελα Γκερέκου, φοβάμαι μην τριτώσει το σερί..

Εν πάσει περιπτώσει...

Ο τίτλος του κειμένου είναι εμπνευσμένος απο το τραγούδι «Αδέρφια μου, αλήτες, πουλιά» που τραγούδησε το 1971 (που ήμουν αγέννητη...) ο Τόλης Βοσκόπουλος για τις ανάγκες της ομώνυμης ταινίας που σημείωσε πρωτοφανή εισπρακτική επιτυχία όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά δεν υπήρχε τότε ΣΔΟΕ να κυνηγάει τους καλλιτέχνες οπώτε κι εκείνοι έπερναν τα λεφτά και τα επένδυαν σε ακίνητα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

«Αδέρφια μου, αλήτες, πουλιά» τραγουδούσε σπαρακτικά τότε ο Τόλης Βοσκόπουλος και το αισθηματικό δράμα που εξιστορούσε την ιστορία και τα δεινά του τσιγγάνικου λαού, ράγιζε τις καρδιές και προκαλούσε παραλήρημα στο γυναικείο κοινό, γιατί όλες νόμιζαν οτι ήταν η τσιγγάνα για την καρδιά της οποίας τραγουδούσε ο Τόλης, πλήν όμως ως μεγάλος στάρ ο κ. Βοσκόπουλος συνεχίζει να προκαλεί πραλήρημα, με το τελευταίο μεγαλύτερο να ακολουθεί τις ανακοινώσεις οτι χρωστάει 5,5 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία την ώρα που εμείς οι υπόλοιποι κοιτάμε να γλιτώσουμε κανα κατοστάρικο (ευρώ).

Έτσι λοιπόν, 4 δεκαετίες μετά, η εκπληκτική μουσική επένδυση της ταινίας επιστρέφει πιο επίκαιρη παρά ποτέ. Η επανακυκλοφορία του επικαιροποιημένου single θα κυκλοφορήσει σε ένα προσεγμένο CD που θα συνοδεύεται από ένθετο με πλούσιο φωτογραφικό και ενημερωτικό υλικό απο την ζωή και την (φορολογική) διαδρομή του καλλιτέχνη. Η μουσική φέρει την υπογραφή του μέντορα της κινηματογραφικής μουσικής στον τόπο μας, Κώστα Καπνίση, ενώ ο Τόλης Βοσκόπουλος που έχει γράψει και τους στοίχους θα αποδώσει με μια νέα συγκλονιστική ερμηνεία την τραγικότητα, την απελπισία και τη μοιραία κατάληξης μιας καταδικασμένης αγάπης. Πρόκειται για μια δοκιμασμένη στο χρόνο δισκογραφική δουλειά που αποκτά πλέον, συλλεκτικό και επίκαιρο χαρακτήρα και δεν πρέπει να χάσετε.

Παράλληλα, και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της σελίδας μας, 39 χρόνια μετά την πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού ο κ. Βοσκόπουλος θα πραγματοποιήσει φέτος το καλοκαίρι διεθνή τουρνέ με τίτλο «αδέρφια μου αλήτες σοσιαλιστές» παραφράζοντας και επικαιροποιόντας τον τίτλο του δημοφιλούς τραγουδιού, τα έσοδα της οποίας θα παραχωρήσει στον νεοσύστατο σύλλογο εφοριόπληκτων, αφού προηγουμένως κρατήσει το νομιμο ποσοστό του.