Παρασκευή, Μαΐου 21, 2010

Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας είναι ο (δικός μας) ο Λευτέρη Βαζαίος!




ή κοριτσάρα μου για σένα όλα τα λεφτά.....
(αφιερωμένο στην εφορία)

ή ζήτω η -φορολογική- επανάσταση!

Όργιο φοροδιαφυγής αποκαλύπτουν, όπως φαίνεται, οι έλεγχοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν στα χέρια τους λίστες 8.000 φορολογούμενων με χρέη προς την Εφορία άνω των 200 χιλιάδων ευρώ. Την ίδια ώρα, μετά τον Τόλη Βοσκόπουλο, και άλλος καλλιτέχνης, ο Λευτέρης Βαζαίος, δεν υπέβαλλε φορολογικές δηλώσεις την τελευταία δεκαετία. Παράλληλα, νέα λίστα με τα ονόματα 300 μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών. Μεταξύ αυτών βρίσκονται καλλιτέχνες, καθηγητές, δημοσιογράφοι αλλά και πολιτικοί. (την είδηση την τσεκάρετε εδω)

«Το υπουργείο Οικονομικών έχει οργανώσει τους μηχανισμούς, ώστε ακόμη και με αναγκαστικές εκτελέσεις να εισπράττονται οι φόροι», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής

Οι οφειλέτες δηλαδή θα εκτελούνται. Αναγκαστικά.

Σχετικά με την ανακοίνωσή του ονόματός του ο κ. Βαζαίος δήλωσε σε μεσημεριανή εκπομπή οτι είναι καλλιτέχνης κι οτι η πνευματική εργασία είναι αδύνατο να υπολογιστεί με χρήματα. Εντύπωση πάντως προκάλεσε στο κοινό η αναφορά του στις αντίξοες συνθήκες του επαγγέλματός του, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα, μιας και όπως είπε στη περίπτωσή του δεν κολλιούνται βαρεά και ανθυειγινά ένσημα παρόλο που εργάζεται ως επι το πλείστον νυχτερινό ωράριο, μεσα σε καπνούς, σπασμένα πιάτα και πεταμένα γαρύφαλλα τα οποία ετσι και δεν προσέξεις και τα πατήσεις υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να γλιστρίσεις και να πάθεις ατύχημα.

Στο θέμα αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του ο κ. Βγενόπουλος που είπε οτι «αμα ήτανε εκείνος πρωθυπουργός θα απελαυνε όλους τους φοροφυγάδες», με αποτέλεσμα να άδειαζε η μισή Ελλάδα και η υπόλοιπη να έβρισκε πιο ευκολα δουλειές. Εναλλακτικά είπε οτι θα προσελάμβανε στις εταιρίες του τους φοροφυγάδες, πλήν όμως δεν θα τους πλήρωνε, αλλά θα δουλεύανε τζάμπα, εθελοντικά δηλαδή, μέχρι ποσού ίσου με αυτά που χρωστάνε στην εφορία. Οι δε τραγουδιστές, άμα δεν ήξεραν να κάνουν κάτι άλλο θα τραγουδούσαν ή θα έπαιζαν βιολί, προκειμένου να διασκεδάζουν και να εμψυχώνουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ενω σχετικά με τους πολιτικούς είπε οτι επ ουδενί δεν θα τους έδινε διαχειριστικό ή επιτελικό ρόλο, αναλογιζόμενος την κατάσταση της ελλάδας, αλλά και γιατί δεν του αρέσει οι υπάλληλοί του να τον κλέβουν ασύστολα. Σχετικά με τους δημοσιογράφους, είπε οτι θα τους έβαζε τσεκαδόρους στις επιχειρήσεις ώστε να διατηρήσουν την φύση της εργασίας τους.