Δευτέρα, Αυγούστου 13, 2007

Οι καλές προθέσεις δεν αρκούν, εκεί που απαιτείται σοβαρή προσέγγιση και δουλειά

Πολύ άσχημη είναι φέτος η κατάσταση και η εικόνα στην Περίσα.
Το μεγαλύτερο κομμάτι της παραλίας ,ειδικά αυτό ανάμεσα στους μολίσκους που κατασκευάστηκαν πρόσφατα, είναι καλυμμένο από στρώμα με σαπισμένα φύκια που έχουν δημιουργήσει λόφους. Το αποτέλεσμα είναι η εικόνα της παραλίας να είναι πλήρως απωθητική ενώ η μυρωδιά από τα σάπια φύκια έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους καταστηματάρχες και κατοίκους ολόκληρης της περιοχής.
Πέραν τούτων, η είσοδος των λουομένων στην θάλασσα είναι από δύσκολη έως αδύνατη λόγο της γλίστρας που υπάρχει στο «έμπα» στην θάλασσα, πρόβλημα το οποίο δεν λύθηκε παρά τις έντονες πιέσεις καταστηματαρχών και κατοίκων.
«Ολόκληρο το χειμώνα παρακαλούσαμε τον Δήμο να στείλει ένα φορτωτή και να προσαμμώσει πρόχειρα την παραλία μόνο και μόνο για να βγεί το καλοκαίρι -από την στιγμή που δεν υπήρξαν ριζικές λύσεις- αλλά ουδέποτε κατέβηκε φορτωτής στην παραλία» δηλώνουν χαρακτηριστικά κάτοικοι της περιοχής.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι, η παραλία της Περίσας φέτος να είναι άδεια.
Αρκετοί επιχειρηματίες ,και με δεδομένο ότι δέκα μέρες δεν σώζουν την κατάσταση -σε ότι αφορά την «καλή» τουριστική κίνηση αυτές τις ημέρες-, εκφράζουν πλέον σοβαρές ενστάσεις για το εάν θα πρέπει να πληρώσουν φέτος τα μισθώματα για την ενοικίαση της παραλίας και γενικότερα τα δημοτικά τέλη.
Δεκάδες είναι δε οι επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και εστιατόρια) που δεν άνοιξαν φέτος λόγο της μειωμένης τουριστικής κίνησης στην περιοχή.


Θα ακολουθήσει και φωτογραφικό υλικό από το φετινό «φαινόμενο Περίσα»