Παρασκευή, Αυγούστου 10, 2007






Καταχειροκροτήθηκε χθές το βράδυ από το κοινό του Μεγάρου Γκύζη η ερμηνεύτρια Βικτώρια Ταγκούλη που ερμήνευσε 31 από τα πλέον αντιπροσωπευτικά τραγούδια της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Η νεαρή ερμηνεύτρια που έχει όμως σημαντική πορεία στον χώρο χάρισε χθες το βράδυ το κοινό του Μεγάρου μια μοναδική ερμηνεία. Στο πιάνο την συνόδευσε ο Χρίστος Θεοδώρου.
Η επόμενη εκδήλωση του Μεγάρου θα γίνει την Δευτέρα 13 του μήνα, με την συναυλία των Klaudia Delmer φωνή, Έλενα Χούντα στο πιάνο και τον Βαγγέλη Φάμπα στην κιθάρα
Η Klaudia Delmer ερμηνεύει, μαζί με την πιανίστα Έλενα Χούντα, την ανέκδοτη δουλειά για πιάνο και φωνή ¨20 τραγούδια του Ελληνικού Λαού¨ σε μουσική Γιάννη Κωνσταντινίδη (1903-1984) αλλά και άλλα τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία..
Για κάθε πληροφορία σχετικά με το πρόγραμμα και τους συντελεστές του μπορείτε να βρείτε στο : www.megarogygi.gr

http://www.youtube.com/watch?v=uDpl0N9Kt_w

Απόψε στις 20.00 στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Θήρας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παρουσίαση στο νησί του τελευταίου βιβλίου της Οιάτισας συγγραφέα Καδιώς Κολύμβα, Ρότα περ Όστρια. Η ιστορία του βιβλίου αφηγήται την πορεία και την περιπλάνηση στην Σαντορίνη ενός καθολικού καλόγερου τον 16ο αιώνα.


Κατά πάσα πιθανότητα υποψήφια.
Την Σαντορίνη επισκέπτεται η πρώην πρόεδρος του ΠΕΣΥ Αγγελική Μωραιτάκη στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας στα Κυκλαδονήσια.
Πάντως, κατά το πώς πάνε τα πράγματα, νωρίτερα από το τέλος του μήνα θα ξέρουμε και τους υποψήφιους και το χρόνο των εκλογών. Σήμερα πάντως η κ. Μωραιτάκη θα δώσει συνέντευξη στα τοπικά Μέσα.



Μουσική βραδιά με τη Φιλαρμονική του Δήμου Θήρας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 21.00 Περίσσα. Η εκδήλωση διοργανώνετε από την ΔΕΠΟΤΑΘ


Σε ενημερωτική συνάντηση καλεί τα μέλη της η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών την Κυριακή 12 Αυγούστου στις 19:30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας, στο Εμπορείο.


Προσεγμένη έκδοση, αναζητήστε την.
Πρόκειται για το περιοδικό με τον τίτλο Santorini magazine που διανέμετε δωρεάν και κάνει τις κάνει τις δικές του προτάσεις για τις διακοπές σας στο νησί.
Πολύ ενδιαφέρουσα η επιλογή των φωτογραφιών με τις όχι και τόσο δημοφιλής γωνιές της Καλντέρας.


Αυριο το απόγευμα στις 20.00 τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης της Όπυς Ζούνη στην Σαντορίνη.
Το «Ιδρυμα Λουκά & Ευάγγελου Μπελλώνια», στα Φηρά της Σαντορίνης, παρουσιάζει κάθε καλοκαίρι το έργο ενός Θηραίου καλλιτέχνη. Φέτος, θέλοντας να τιμήσει την διακεκριμένη ζωγράφο Οπυ Ζούνη, Σαντορινιά στην καταγωγή, διοργανώνει από αυριο Σάββατο 11 Αυγούστο,υ μια σημαντική έκθεση έργων της. Ετσι, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο νησί, ατομικό αφιέρωμα με δημιουργίες της. Θα εκτεθούν 16 ζωγραφικά έργα μεγάλων διαστάσεων, μια ομάδα από 5 κολώνες και θα προβάλλεται το διάρκειας 6 ½ λεπτών video «Περιπλάνηση στις μορφές», δικής της εμπνεύσεως, σαν περιήγηση σε μια ιδιότυπη δόμηση και αποδόμηση των συνθέσεών της. Το κοινωφελές, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Ιδρυμα Λουκά και Ευαγγέλου Μπελλώνια (Ι.Λ.Ε.Μ.) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1994 με έδρα τη Θήρα. Σκοπός του είναι η κάλυψη των γνωστικών αναγκών της εκπαιδευτικής κοινότητος του νησιού, αλλά και των ερευνητών, που ασχολούνται με θέματα που αφορούν τη Σαντορίνη. Ως σήμερα έχουν διοργανωθεί ημερίδες, συνέδρια, σεμινάρια, επετειακές εκδηλώσεις, ομιλίες με θέματα παιδευτικά και γενικού ενδιαφέροντος, μουσικές εκδηλώσεις και εκθέσεις. Η ατομική της Οπυς Ζούνη θα διαρκέσει μέχρι και τις 23/9.


Το νέο βιβλίο του καθηγητή Αντώνη Κονταράτου «πορεία στο χρόνο» θα παρουσιαστεί στις 19 Αυγούστου και ώρα 19:30 στο Λαογραφικό Μουσείο Εμμανουήλ Λιγνού στο Κοντοχώρι. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ηλιότοπος.


Την Δευτέρα 13 Αυγούστου ολοκληρώνεται η ομαδική έκθεση ζωγραφικής που διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Κοινοτική Επιχείρηση Οίας στο πανηγυρόσπιτο του Αι Γιώργη στην Οία.


Την Τρίτη 14 Αυγούστου ολοκληρώνεται η έκθεση έργων χαρακτικής 21 Ελλήνων καλλιτεχνών με θέμα τη Σαντορίνη στο Μέγαρο Γκύζη.


Παρατείνεται έως τις 20 Αυγούστου η ατομική έκθεση του Γιώργου Κυπρή με τίτλο «Μετανάστευση». Η έκθεση φιλοξενείται στο ξενοδοχείου Ηλιότοπος στο Ημεροβίγλι και είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά 15:30 - 23:00.