Παρασκευή, Αυγούστου 17, 2007

Συνέντευξη-ποταμό παραχώρησε σήμερα στον Ρ/Σ «Σαντορίνη 106.4» ο πρόεδρος του Συλλόγου των Εμποριτών Λάζαρος Γαβαλάς με αφορμή την μη διοργάνωση ,φέτος, του καθιερωμένου «συναπαντήματος των Εμποριτών». Ο λόγος για την μη διοργάνωση ,όπως άλλωστε είχε δημόσια διευκρινίσει ανήμερα της γιορτής της Παναγίας στους συγχωριανούς του ο κ. Γαβαλάς, ήταν η κακή κατάσταση και εικόνα που εμφανίζει φέτος η Περίσα.

Περίσα
Τα τρία κακά της μοίρας που της επεφύλαξαν


Ο κ. Γαβαλάς αναφέρθηκε στο έντονο και σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, αυτό της έλλειψης αποχετευτικού δικτύου, λέγοντας πως «πέρσι, πριν από τις εκλογές είχαμε γραπτή απάντηση από τον Δήμο ότι έχει δεσμευθεί από το Γ ΚΠΣ το ποσό των 6 εκ. ευρώ και πως είναι έτοιμο για απορρόφηση. Φέτος μάθαμε ότι τα λεφτά ,λέει, τα πήρε άλλη περιοχή, κι ότι το έργο θα καθυστερήσει»
Σε ότι αφορά την εικόνα της περιοχής ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι προφανές ότι εδώ και πολλά χρόνια η Περίσα υποβαθμίζετε σταδιακά με αποτέλεσμα φέτος τα συσσωρεμένα προβλήματά της να έχουν εκραγεί. Ολόκληρο το κομμάτι του δρόμου από τον Τίμιο Σταυρό μέχρι το εμπορικό κέντρο δεν έχει ούτε μία λάμπα αυτήν την εποχή στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης, πεζοδρόμιο δεν υπάρχει πουθενά, η περιοχή γύρω από το κάμπινγκ είναι γεμάτη παρατημένα σκουπίδια και ογκώδη αντικείμενα, ενώ το αποκορύφωμα της παρακμής της περιοχής είναι η κατάσταση της παραλίας, σημειώνοντας πως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι αρκετές επιχειρήσεις φέτος να μείνουν κλειστές».
Σε ότι αφορά την παραλία, το κακό έχει τριτώσει, με τα φύκια να έχουν φτάσει το μισό μέτρο, την γλίστρα που κάνει δύσκολη την είσοδο των κολυμβητών στη θάλασσα να εξαπλώνεται και τις πέτρες από τους μολίσκους να έχουν διασκορπιστεί και να ταλαιπωρούν ακόμη περισσότερο τον κόσμο.



«Τα χρήματα δεν απορροφήθηκαν από άλλη περιοχή, το έργο δεν ήταν έτοιμο» δήλωσε σήμερα από την Σαντορίνη για το θέμα, ο ΓΓ της Περιφέρειας Χαράλαμπος Κόκκινος. Ο ΓΓ της Περιφέρειας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία αναφέρθηκε στα έργα που τρέχουν αυτή τη στιγμή στη Σαντορίνη. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι θα ασκηθούν πιέσεις στον εργολάβο που έχει αναλάβει τα έργα στον Αθηνιό και πως θα αναζητηθεί τρόπος χρηματοδότησης για την αναστύλωση των μύλων του Εμπορείου.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κόκκινος στο θέμα των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών στα νησιά, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα φαινόμενα κακού επαγγελματισμού θα πρέπει να απομονώνονται.
Ο κ. Κόκκινος βρίσκεται στο νησί προκειμένου να παραστεί αύριο Σάββατο 19 Αυγούστου στα εγκαίνια του μικρού Αθλητικού Κέντρου στην θηρασιά