Παρασκευή, Αυγούστου 17, 2007

Ξεκίνησαν τα φετινά «Ηφαίστεια 2007» που διοργανώνει η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Θήρας


Έτσι,
σήμερα Παρασκευή 17 Αυγούστου, στις 21.00 στην κεντρική πλατεία των Φηρών θα παρουσιαστεί μουσικοχορευτική εκδήλωση με το Διεθνές Χορευτικό Σχήμα της Σταματίνας Ξιάρχου και τα χορευτικά σχήματα του Δήμου Θήρας. Στην εκδήλωση, θα συμμετέχει και το συγκρότημα του Σπύρου Βασσάλου, ενώ,


Οι φετινές εκδηλώσεις «Ηφαίστεια 2007» αναμένεται να κορυφωθούν αύριο Σάββατο 18 Αυγούστου στις 20.00 οπότε και θα ξεκινήσει η «εικονική αναπαράσταση της έκρηξης του Ηφαιστείου» που θα κορυφωθεί στις 21:00
Μία ώρα μετά θα ξεκινήσει η συναυλία με τη μοναδική ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου στον χώρο της Santo Wines στον Πύργο.

Η τιμή του εισιτηρίου για τη συναυλία είναι 10 Ευρώ.


Τα «Ηφαίστεια 2007» θα συνεχιστούν την επομένη μέρα 19 Αυγούστου, στις 21.00 στην πλατεία των Φηρών με την χορευτική εκδήλωση που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο Κρητών «Το Αρκάδι»
και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 20 Αυγούστου, στις 21:00 στην πλατεία των Φηρών με τη χορευτική εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων «Οι Ακρίτες»


Απόψε Παρασκευή 17.8 στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί από τον ο Πολιτιστικό Σύλλογο Θήρας η παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Walter Friedrich «Φωτιά στη Θάλασσα». Πρόκειται για την ελληνική μετάφραση του «Feuer im Meer», το οποίο πραγματεύεται τη γεωλογική, ηφαιστειολογική και παλαιοντολογική ιστορία της Σαντορίνης. Κατά την παρουσίαση, που θα γίνει στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήρας στο Εμπορείο, στις 19:30, θα μιλήσει και ο ίδιος ο συγγραφέας, Walter Friedrich, καθηγητής γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Arhus της Δανίας.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων


Απόψε στις 21.00 στο Μέγαρο Γκύζη θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της ζωγράφου Ρουμπίνας Σαρελάκου με τίτλο «Η Κρήτη του Έρωντα»
Εμπνευσμένη από τους ανθρώπους της Κρήτης και την τέχνη τους η Ρουμπίνα Σαρελάκου αποτυπώνει στην τελευταία δουλειά της την ομορφιά και τη δύναμη των προσώπων τους. Αφορμή στάθηκε ένα πρόσφατο ταξίδι της καλλιτέχνιδας στην Κρήτη, όπου συνδέθηκε με εκφραστές της τέχνης του τραγουδιού, της μουσικής, του λόγου, της ποίησης και του χορού. Η έκθεση θα φιλοξενείται στο Μέγαρο Γκύζη έως τις 31 Αυγούστου.
Ενώ,
την Κυριακή 19 του μήνα στις 21.00 το Μέγαρο Γκύζη παρουσιάζει την 4η φετινή του συναυλία. Πρόκειται για ρεσιτάλ κλασικής μουσικής που θα δώσει ο ταλαντούχος πιανίστας Πάνος Καράν συνοδευμένος από το Ρώσο φλαουτίστα Dmitry Terentyev. Ο 25χρονος Έλληνας πιανίστας έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ οι εμφανίσεις του στην Αγγλία, στην Ιταλία, στη Λιθουανία και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας έχουν ενθουσιάσει το μουσόφιλο ακροατήριο.