Παρασκευή, Αυγούστου 17, 2007

Εκδηλώσεις
Την Κυριακή 19 Αυγούστου στις 19:30 στο Λαογραφικό Μουσείο Σαντορίνης Εμμανουήλ Α. Λιγνού θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Αντώνη Κονταράτου με τίτλο «Σαντορίνη - πορεία στο χρόνο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ηλιότοπος.
Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο ηφαιστειολόγος και συγγραφέας Γιώργης Βουγιουκαλάκης


Η Ένωση Πλοιάρχων Ε.Ν. της Επαρχίας Θήρας, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών της εκδηλώσεων, διοργανώνει τη Δευτέρα 20 Αυγούστου και ώρα 20:00 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο ομιλία με θέμα: «Θαλάσσια ασφάλιση και είδη αυτής. P. I. Clubs, οργάνωση και λειτουργία, ο ρόλος τους στην ανάπτυξη της ναυτιλίας».
Κύριος ομιλητής θα είναι ο γνωστός Θηραίος ναυτικολόγος δικηγόρος κ. Στέλιος Παπανδρεόπουλος.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και σύμφωνα με την ανακοίνωση, εντάσσεται στους γενικότερους προβληματισμούς της Ένωσης.
Της ομιλίας θα ακολουθήσει λιτή δεξίωση.


Συναυλία Κρητικής μουσικής με τον τίτλο «τσι μουσικής η μέθη» είναι η συναυλία που θα φιλοξενήσει την Τρίτη 21 Αυγούστου στις 21.00 το Μέγαρο Γκύζη. Λύρα θα παίξει ο Στέλιος Πετράκης και μαντινάδες θα τραγουδήσει ο Βασίλη Σταυρακάκης.
Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης της ζωγράφου Ρουμπίνας Σαρελάκου, με τίτλο «Η Κρήτη του Έρωντα» καθώς ο Βασίλης Σταυρακάκης αποτέλεσε πηγή έμπνευσης των έργων αυτής της έκθεσης.


Αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Πρέκα διοργανώνει την Τετάρτη 22 Αυγούστου στις 19.30 ο Σύλλογος Μεσαγωνιατών Θήρας στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Τον ποιητή και το έργο του θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Αργυρός, ιατρός, ενώ ποιήματά του θα απαγγείλει η κόρη του, Θεώνη Καραμολέγκου - Πρέκα. Θα ακολουθήσει συναυλία με μελοποιημένα ποιήματα του καλλιτέχνη, καθώς και με Σαντορινιές καντάδες, που θα ερμηνεύσουν η εγγονή του ποιητή, Νίνα Καραμολέγκου και η χορωδία του Συλλόγου Μεσαγωνιατών Θήρας.


Την θεατρική παράσταση «Με ένα καράβι φορτηγό» θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα «Πασπαρτού», θα παρουσιάσει την Τετάρτη 22 Αυγούστου και την Πέμπτη 23 στο Οινοποιείο Αντωνίου στις 20:00