Τρίτη, Αυγούστου 14, 2007

Στην Σαντορίνη βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες εθελοντές της μη κυβερνητικής οργάνωσης PRAKSIS που ενημέρωσαν τον κόσμο για το πρόγραμμα «πρώτα ρώτα» που αποτελεί μια πρωτότυπη εκστρατεία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.


Η ομάδα των εκπαιδευμένων εθελοντών ενημέρωσε τους συνομηλίκους της στην Σαντορίνη για θέματα καπνίσματος, αλκοόλ, ναρκωτικών ουσιών και πρόληψης από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κλπ, ενώ ήταν πολύ σημαντικό το ότι οι νέοι παραθεριστές ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Πρόκειται για μια πρωτότυπη εκστρατεία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της μη κυβερνητικής οργάνωσης PRAKSIS για θέματα ποιότητας ζωής.
«Οι εθελοντές του "Πρώτα Ρώτα" συνδυάζουν καλοκαιρινές διακοπές και ενημέρωση των συνομηλίκων τους στα θέματα που τους αφορούν άμεσα», σύμφωνα με την 23χρονη εθελόντρια του «Πρώτα Ρώτα» Αθηνά Κωνσταντινίδου, που ανέφερε ότι «Όσοι παίρνουν το φυλλάδιο δείχνουν ενδιαφέρον. Για να είμαι ειλικρινής, δεν το περίμενα. Τελικά, οι νέοι έχουν διάφορες απορίες που διστάζουν να τις συζητήσουν με κάποιον γιατρό ή ενήλικα».
Η Αθηνά Κωνσταντινίδου, που συμμετείχε με ιστιοπλοϊκό στη Σίφνο, τη Μήλο και την Ίο, διαπίστωσε επίσης ότι «στους νέους δεν αρέσουν τα κηρύγματα και ο εκφοβισμός. Όταν μια εκστρατεία ενημέρωσης γίνεται από νέους, είναι επιτυχής γιατί έχουμε τις ίδιες συνήθειες και συχνά τους ίδιους ενδοιασμούς και πειρασμούς».
Επόμενοι σταθμοί του «Πρώτα Ρώτα» είναι η Ρόδος, η Κως, η Κεφαλλονιά, η Λευκάδα, η Κέρκυρα, η Νάξος, η Πάρος, η Καβάλα, η Πάτρα, τα Ιωάννινα και πολλοί ακόμα δημοφιλείς προορισμοί που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό νέων ανθρώπων. Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές του, την καλοκαιρινή περίοδο υπολογίζουν πως θα ενημερώσουν περισσότερους από 60.000 νέους.
Στην Σαντορίνη βρέθηκαν το διάστημα 9-11 Αυγούστου και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στις παραλίες της Περίσας και του Καμαρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες :
http://www.praksis.gr/default.asp?pid=49&la=1
www.praxis.gr