Σάββατο, Αυγούστου 18, 2007

Σοβαρό πλήγμα για τον τουρισμό αναμένεται να αποτελέσει η απόφαση του Πρωθυπουργού να προκηρύξει εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ήδη στην Σαντορίνη οι πρώτες ακυρώσεις κρατήσεων Ελλήνων που είχαν προγραμματίσει το ταξίδι τους στο νησί έχουν κάνει την εμφάνισή τους προβληματίζοντας σοβαρά τους επαγγελματίες του τουρισμού, πόσο μάλλον την φετινή τουριστική χρονιά που οι μέχρι στιγμής εισπράξεις εμφανίζονται ιδιαίτερα μειωμένες σε σχέση με πέρσι.

Σύμφωνα με δηλώσεις και σχόλια δεκάδων επαγγελματιών του τουρισμού τις τελευταίες μέρες, «οι εκλογές έχουν ήδη επηρεάσει αρνητικά την φετινή τουριστική σεζόν η οποία ουσιαστικά κλείνει στις 10 Σεπτεμβρίου» σημειώνοντας πως «οι άδειες των Ελλήνων είτε έχουν ανακληθεί είτε ακυρώθηκαν, ενώ παράλληλα πολλοί εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις ζητούν άδεια προκειμένου να πάνε ψηφίσουν στους τόπους καταγωγής τους με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η λειτουργία των επιχειρήσεων» Επίσης αναφέρουν ότι πολλοί Έλληνες διέκοψαν τις προγραμματισμένες διακοπές τους ώστε να κρατήσουν μέρες για το «ταξίδι και της ψήφου».
Ήδη οι μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων και οι «διακοπές στις διακοπές» στην Σαντορίνη είναι γεγονός ενώ πολλοί ξενοδόχοι δεν διστάζουν να παρουσιάσουν στοιχεία και αριθμούς.
Εκπρόσωποι όλων των επαγγελματικών ενώσεων και σωματείων του νησιού εκφράζουν την απορία τους για το σκεπτικό με το οποίο πάρθηκε αυτή η απόφαση που αφήνει έκθετο τον ελληνικό τουρισμό, εκδηλώνοντας παράλληλα την σοβαρή τους ανησυχία για την πορεία της φετινής προβληματικής τουριστικής χρονιάς κάνοντας λόγο για καταστροφικό φινάλε.