Τρίτη, Αυγούστου 14, 2007













Μέρα με τη μέρα χειροτερεύει η κατάσταση και η εικόνα στην Περίσα
Σε αντίθεση με τις υποσχέσεις έχουν δοθεί κατά καιρούς,
αυτή είναι η σημερινή, στην αιχμή της φετινής τουριστικής περιόδου, εικόνα της παραλίας της Περίσας.


Πάντως, έναν ακριβώς χρόνο πριν, ο Δήμος Θήρας εν όψει των Δημοτικών εκλογών σε απάντησή του σε επιστολή σχετική με τα προβλήματά που αντιμετωπίζει η παραλία της Περίσας, ανέφερε πως
«σε ότι αφορά το θέμα της μη ύπαρξης αποχέτευσης στην περιοχή και αναγνωρίζοντας τη σημασία του προβλήματος και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις του στην παραλία Περίβολος – Περίσα, προχώρησε στην εκπόνηση οριστικής μελέτης ύδρευσης και αποχέτευσης. Η μελέτη κατατέθηκε ως πρόταση έργου προς αξιολόγηση σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και έχει ήδη δρομολογηθεί η εφαρμογή της, η κατασκευή δηλαδή των δικτύων είτε με χρηματοδότηση από περιφερειακό πρόγραμμα είτε με δαπάνη και μέσα του Δήμου. Σημειώνεται δε ότι για το εν λόγο έργο έχει δεσμευθεί στην ΤΕΔΚ Κυκλάδων το ποσό των 6.100.954 ευρώ.

Σε ότι αφορά τους μολίσκους που κατασκευάστηκα στην παραλία της Περίσας, έδωσαν λύση στο πρόβλημα απομάκρυνσης της άμμου και των ατυχημάτων που προκαλούνταν στους λουόμενους από την πλάκα που είχε εμφανιστεί. Η εργασία είναι όντως σωστή αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί. Όμως, αν και ημιτελής, (απομένει η κατασκευή μολίσκων παράλληλων προς την παραλία) τα αποτελέσματα είναι οφθαλμοφανή. Την περασμένη εβδομάδα (σ.σ. Σεπτέβρης 2006) διενεργήθηκε αυτοψία από υπηρεσία της ΝΑ Κυκλάδων που γνωμοδότησε θετικά για την συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου».

Σε ότι αφορά τον καθαρισμό της παραλίας η απάντηση που είχε δοθεί ήταν πως
«η παραλία καθαρίζεται είτε με μηχανικό εξοπλισμό του Δήμου είτε από τα αρμόδια συνεργεία καθαριότητας. Οι πέτρες των μολίσκων φεύγουν από τη θέση τους μόνο κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου με τις έντονες κακοκαιρίες και πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου επανατοποθετούνται στη θέση τους κατά την διάρκεια διευθετήσεων και με τη χρήση εξοπλισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου»







Οι παραπάνω εικόνες δεν τιμούν το νησί, πόσο μάλλον αυτήν την εποχή, δυστυχώς όμως αποτελούν την παραγματικότητα και την καθημερινότητα των κατοίκων και επισκεπτών της Περίσας.
Η άσχημη αυτή κατάσταση έχει οδηγήσει ομάδα επαγγελματιών και «ομπρελάδων» να ζητούν να μειωθεί φέτος το ποσό του μισθωτηρίου που πληρώνουν στον Δήμο Θήρας. Μέχρι στιγμής οι επαγγελματίες έχουν πληρώσει το 40% του συνολικού ποσού του ενοικίου και ζητούν να υπάρξει μείωση στο υπόλοιπο, κάτι που θα θέσουν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.