Τρίτη, Αυγούστου 21, 2007

Τελικά από υποψήφιο προέκυψε η έκπληξη του ψηφοδελτίου του Πασοκ στις Κυκλάδες. Μιας και δεν «κατέβηκε» τελικά κανένα από τα ηχηρά ονόματα που είχαν ακουστεί το τελευταίο διάστημα, όμως είναι ο κ. Παπαμανώλης που κάνει την έκπληξη, ο οποίος αν και ανακοινώθηκε επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος, αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή την θέση, διότι σύμφωνα με επιστολή του «η υποψηφιότητα δύο προσώπων από το ίδιο νησί διχάζει την τοπική κοινωνία και βλάπτει το κόμμα»
Οι επίσημες υποψηφιότητες από πλευράς Πασοκ για τις Κυκλάδες είναι οι
1 ΚΑΠΙΡΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ
2 ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
3 ΜΩΡΑΙΤΑΚΗ ΚΙΚΗ
4 ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
5 ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


Προχθές Κυριακή συνεδρίασε η τοπική επιτροπή της ΝΔ Θήρας με θέμα την ,σύντομη, πορεία προς τις εκλογές, ενώ την Πέμπτη 21 του μήνα αναμένεται να επισκεφθεί το νησί ο τομεάρχης της Επαρχίας Θήρας κ. Καραίσκος.
Απόψε σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ για ολόκληρη την επικράτεια. Σε ότι αφορά τις Κυκλάδες εξ οφίτσιο υποψήφιοι είναι οι βουλευτές Γιάννης Χωματάς και Άρια Μανούσου, «κλειδωμένες» υποψηφιότητες θεωρούνται αυτές των Ιάκωβου Αρμάου και Σταμάτη Μαύρου, ενώ μάχη δίνουν για την τελευταία θέση οι κύριοι Γιάννης Βρούτσης και Γιάννης Ευαγγέλου.



Την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Αυγούστου στην αυλή του δημοτικού σχολείου του Πύργου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Με ένα καράβι φορτηγό» από την θεατρική ομάδα «Πασπαρτού». Το θέμα της παράστασης είναι η πορεία μέσα στον χρόνο ενός ζευγαριού, ενός ναυτικού που λείπει από το σπίτι του και της συζύγου του που μένει πίσω. Η παράσταση βασίζετε στην πραγματική αλληλογραφία ενός ζευγαριού που έζησε στα μέσα του αιώνα και περιγράφετε η μεταξύ τους σχέση
στο συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο. Η παράσταση ανέβηκε τον χειμώνα στην Αθήνα ενώ παρουσιάστηκε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με μεγάλη επιτυχία.

http://www.youtube.com/watch?v=nPI_k7wrEKs




Από δύσκολη έως αδύνατη, -χωρίς όμως να αποκλείεται- κρίθηκε η ανέλκυση του Sea Diamond, με βάση τις σημερινές συνθήκες (βάθος και θέση) από τον κ. Παπανδρεόπουλο, ομιλητή της χθεσινής εκδήλωσης της Ένωσης Πλοιάρχων με θέμα την ναυτική ασφάλιση.




Αύριο Τετάρτη 22 Αυγούστου το οινοποιείο της Santo Wines στον Πύργο θα παραλαμβάνει Αηδάνι 07.30 – 19.00