Τετάρτη, Νοεμβρίου 17, 2010

καθαριότητα..

Εγώ την Σαντορίνη θα την καθαρίσω!

Τις θέσεις αρκετών δημάρχων, αλλά και θεσμικών παραγόντων αναμένεται να εκφράσουν οι δηλώσεις του Δήμαρχου της Σαντορίνης Νίκου Ζώρζου ότι η Σαντορίνη παρά τα δημοσιονομικά προβλήματα και τις απαιτήσεις της επιτρόπου (πως είναι δηλ. η Γερμανίδα καγκελάριος για την Ελλάδα...) θα πρέπει να είναι καθαρή από 1.1.2010 κι όχι από τον Μάιο οπότε και θα εγκριθούν οι συμβάσεις. «Με τις απαιτήσεις σας εξωθείτε τους φτωχούς Δήμους της Ελλάδας στην βρωμιά» φέρεται να απάντησε ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Θήρας στην Επίτροπο, σημειώνοντας ότι «καθαριότητα με 7 άτομα δεν γίνεται».
Τη στήριξή της στον Νίκο Ζώρζο πιθανολογείται ότι θα προσφέρει και η παράταξη της μειοψηφίας με ανακοίνωσή της στην οποία (θα) τονίζει πως «δεν αποτελεί λύση ένας μηχανισμός 'διάσωσης' που εξαρχής πνίγει -στα σκουπίδια- τους πιο αδύναμους Δήμους» και ότι «η παράταξη είναι απολύτως αλληλέγγυα σε οποιαδήποτε προσπάθεια του Δήμου να αντισταθεί την βρωμιά».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκτιμάται πως ο Νέος Δήμαρχος θα επαναφέρει το θέμα με κάθε ευκαιρία, με στόχο να συγκροτηθεί ένα άτυπο μέτωπο δημάρχων με ανάλογα προβλήματα κόντρα στις δημοσιονομικές αποφάσεις.
Άλλωστε, αν και επισήμως δεν ομολογείται, οι δηλώσεις του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Θήρας κατά των επιλογών της επιτρόπου, φαίνεται πως εκφράζουν τις θέσεις αρκετών Δημάρχων αλλά και θεσμικών παραγόντων της Περιφέρειας.
Είναι χαρακτηριστικό πως την Τρίτη το ενημερωτικό σηµείωµα, που διανέµεται στους ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου στα Φηρ΄΄α, φιλοξενούσε ανάλυση υπό τον τίτλο «Μήπως η Σαντορίνη έχει δίκιο;».

και για να μην παρερμηνευτούμε,
Το κείμενο βασίζεται στο ρεπορτάζ για την Ελληνική (με κομματική ομοψυχία παρακαλώ) αντίσταση στις χθεσινές ανακοινώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου.