Πέμπτη, Νοεμβρίου 18, 2010

αφού τα ξέρεις γιατί δεν τα λές... (τα λέω!)

Για να αποφευγονται οι παρερμηνείες...
ή,  δαυίδ και γολιάθ..

Κι επειδή δουλειά του ελληνικού Τύπου και των Μέσων γενικώς, είναι να ασκούν κριτική στα "κείμενα" κυρίως των κυβερνόντων, αυτό δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να λέμε και να γράφουμε και τα καλά. Πόσο δε μάλλον όταν προέρχονται απο αξιόπιστες (;) μα κυρίως μεγάλη αναγνωρισημότητας και επιρροής Μέσα.


δικαίωση για τον Γιώργο
Με τον έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου τάσσονται οι «Financial Τimes» για την κριτική του στο Βερολίνο, ενώ συνεχίζεται το ντόμινο αντιδράσεων και από άλλους ευρωπαίους παράγοντες και τραπεζίτες.

Παράλληλα, διευρύνεται στην Ευρώπη το αντιγερμανικό μέτωπο...
Αυστηρή κριτική δέχεται η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ από τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ ΣτροςΚαν και το αφεντικό της (της τράπεζας...)  Ντόιτσε Μπανκ Γιόζεφ Ακερμαν για τους χειρισμούς της στο θέμα της κρίσης που μαστίζει την Ιρλανδία και ολόκληρη την Ευρώπη. Πιέσεις να βρεθεί διέξοδο ασκεί και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Παπανδρέου είπε δυνατά αυτό που συζητιόταν για εβδοµάδες

Υπέρ του Γ. Παπανδρέου στην κόντρα µε τη Γερµανία τάσσονται οι «Financial Times» µετά τις δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού ότι η στάση του Βερολίνου στην κρίση αυξάνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας για χώρες της ευρωζώνης. Ο κ. Παπανδρέου όταν χτύπησε το καµπανάκι του κινδύνου για την πολιτική του Βερολίνου, «είπε δυνατά αυτό που κορυφαίοι ευρωπαίοι πολιτικοί και διπλωµάτες συζητούσαν µεταξύ τους για εβδοµάδες», ανέφερε η βρετανική εφηµερίδα σε δηµοσίευµα µε κύριο θέµα τη συνεχώς κλιµακούµενη δυσαρέσκεια των υπόλοιπων Ευρωπαίων για την πολιτική που ακολουθεί το Βερολίνο.
Οπως γράφουν οι «Financial Times» η δυσαρέσκεια των Ευρωπαίων προς την κ. Μέρκελ άρχισε να αυξάνεται και πλέον η γερµανική κυβέρνηση έχει φτάσει σε σηµείο να φέρνει άλλους ευρωπαίους ηγέτες σε δύσκολη θέση προκειµένου να αυξήσει τη δηµοτικότητά της στους γερµανούς ψηφοφόρους. Τα σχόλια που έχουν γίνει κατά της Γερµανίας «κάποιες φορές δεν µπορούν να δηµοσιευτούν», είπε µε νόηµα στους «Financial Times» ο διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Ντάνιελ Γκρος. Ακόµη και παραδοσιακοί σύµµαχοι της Γερµανίας όπως η Ολλανδία, η Φινλανδία και η Αυστρία εγείρουν ερωτηµατικά για τη στάση του Βερολίνου, συµπληρώνει η βρετανική εφηµερίδα.

..κι όπως λέγαμε και χθές στο ραδιόφωνο, "όταν τσακώνονται οι ιπποπόταμοι (κατα κανόνα) την πληρώνουν τα βατραχάκια". Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν ξέρουν τι (τους) γίνεται, ούτε οτι δεν μπορούν να το μολογήσουν κιόλας....