Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015

συνέντευξη του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου με θέματα την Οικονομική Επιτροπή και την κατασκευή του πρώτου υδατοδρομίου

Στην συνέντευξη του παραχώρησε σε μέσα ενημέρωσης του Ν. Αιγαίου,

Ερωτηθείς ο Περιφερειάρχης σχετικά με την απόρριψη από την Οικονομική Επιτροπή θεμάτων για την πολιτική προστασία που έφερε προς έγκριση ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, απάντησε:

«Δικαίωμα και υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να κρίνει όλα τα θέματα που εισέρχονται για συζήτηση.  Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, με μεγάλο αίσθημα ευθύνης αντιμετώπισαν το θέμα της θωράκισης όλων των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και πήραν τις σωστές αποφάσεις, με τις οποίες συμφωνώ.

Η πρόταση που είχε φέρει ο κ. Κόκκινος αφορούσε μόνο την Ρόδο, όταν έχει προβλεφθεί να γίνει το ίδιο για όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και μάλιστα με μεγαλύτερα ποσά. Αυτήν την περίοδο «τρέχουν» εργολαβίες για όλες τις ενότητες του νησιού της Ρόδου ενώ προβλέφθηκαν έξτρα εργολαβίες για όλα τα νησιά,  για να είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή που μπορεί να προκύψει πρόβλημα. Επιπλέον, οποτεδήποτε υπάρξει πρόβλημα, μπορούμε από την νομοθεσία να κάνουμε χρήση αυτών των κονδυλίων για την μίσθωση μηχανημάτων. Συνεπώς, είναι απολύτως καλυμμένη η Περιφέρεια πάνω στο ζήτημα της πολιτικής προστασίας, σε όλα τα νησιά».

Ο κ. Χατζημάρκος επανέλαβε ότι για τον ίδιο και την παράταξή του το θέμα με τον κ. Κόκκινο είναι λήξαν, παρά τις προσπάθειες να συντηρηθεί στην επικαιρότητα.

Ο Περιφερειάρχης έκανε γνωστό χθες ότι υπεγράφη η πρώτη σύμβαση ανάθεσης μελέτης για το υδατοδρόμιο της Σύρου. «Είναι το πρώτο υδατοδρόμιο για το οποίο ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διοικητικές ενέργειες που έπρεπε να γίνουν, ώστε να βρισκόμαστε σήμερα στο σημείο εκκίνησης της υλοποίησης αυτού του μεγάλου στόχου» ανέφερε. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πάρουν σειρά τα υδατοδρόμια της Λέρου, της Μήλου και της Καλύμνου.