Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2015

η παρουσία της Ελλάδας στην ΙΤΒ 2015 στο Βερολίνο

Με την παρουσία των περισσοτέρων Περιφερειακών αυτοδιοικήσεων της χώρας οι οποίες στους χώρους τους φιλοξενούν και προβάλουν Δήμου και περιοχές που ανήκουν στα διοικητικά όριά τους, και με την πολιτική ηγεσία και στελέχη του Υπ. Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, καθώς και με την ηγεσία του Ε.Ο.Τ., συμμετέχει η Ελλάδα στην δημοφιλή διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ 2015 που πραγματοποιείται 4-7.3 στο Βερολίνο.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα των συναντήσεων της Υπουργού κ. Κουντουρά μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) κ. Taleb Rifai με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασίας, την ανάληψη κοινών δράσεων σε επί μέρους τομείς όπως το τρέχον πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει η Ελλάδα «δρόμοι του μεταξιού». Η κ. Κουντουρά συναντήθηκε με τον κ. Michael Mueller δήμαρχο του Βερολίνο, με τις διοικήσεις μεγάλων τουριστικών οργανισμών, καθώς και με εκπροσώπους Ελληνικών, Γερμανικών και διεθνών ΜΜΕ.

Στις περισσότερες συναντήσεις η Υπ. Τουρισμού από τον συνοδευόταν εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και από τον πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Λειβαδά.

Στόχος των επαφών ήταν η περαιτέρω προβολή του ελληνικού τουρισμού, η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα του οποίου οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Στη συνέντευξη τύπου με την έναρξη της έκθεσης, ο Πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Norbert Fiebig, αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού για το 2015 εκτιμώντας ανάλογη τάση και από πλευράς γερμανών επισκεπτών.

Το ελληνικό περίπτερο έχουν επισκεφθεί αρκετοί γερμανοί υπουργοί καθώς και δεκάδες επαγγελματίες από τον χώρο του τουρισμού διεθνώς.


Η φετινή ΙΤΒ 2015 πραγματοποιείται με την συμμετοχή 180 χωρών.