Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015

δήμαρχος Θήρας : δεν εμπνέουν λόγο ανησυχίας οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Θήρας στην σελίδα του στο facebook https://www.facebook.com/zorzosnik?fref=nf ,

Μετά το μπλακ άουτ της 13ης Αυγούστου 2013, όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, ένα από τα θέματα που μας απασχόλησε και για το οποίο έγιναν πολλές συναντήσεις με τη διοίκηση της Δ.Ε.Η., ήταν να εγκατασταθούν νέες μονάδες παραγωγής στο εργοστάσιο καθώς και να υπάρχει εφεδρική ισχύς διπλάσια της ισχύος που απαιτείται κατά την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού. Πιο απλά είναι σαν να υπάρχουν δυο εργοστάσια.

Επίσης ξεπεράστηκε η απαγόρευση της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας η οποία όριζε ότι η εφεδρική ισχύς είναι ίση με την ισχύ της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής ρεύματος που είναι εγκαταστημένη στο εργοστάσιο. Η μεγαλύτερη μονάδα εκείνη την περίοδο ήταν μια μονάδα των 8 μεγαβάτ.


Σήμερα η συνολική ισχύς είναι περίπου 80 μεγαβάτ. Επειδή τις τελευταίες μέρες λαμβάνω τηλεφωνήματα ανησυχίας για τις διακοπές θέλω να ενημερώσω μετά από ενημέρωση που έλαβα από την Δ.Ε.Η ότι δεν είναι υπάρχει λόγος ανησυχίας. Οι διακοπές οφείλονται στο γεγονός ότι εγκαταστάθηκαν νέες μονάδες και ό,τι διακοπές ρεύματος προέρχονται από το αυτόματο σύστημα ελέγχου προστασίας των μηχανών. Το προσωπικό της Δ.Ε.Η βρίσκεται στη διαδικασία ρύθμισης του προβλήματος αυτού το οποίο σύντομα θα επιλύσει.