Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015

παρουσιάστηκε το βιβλίο «τα μυστικά του Ηλιοβασιλέματος - Η Μούσα » του Αντώνη Γάκη

Στο ΕΠΑΛ Λαυρίου παρουσιάστηκε το βιβλίο του Αντώνη Γάκη «Τα μυστικά του Ηλιοβασιλέματος - Η Μούσα» μεγάλο μέρος του οποίου διαδραματίζεται στην Σαντορίνη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην σελίδα «η πόλη μας» στην οποία αναρτώνται ειδήσεις για την περιοχή της Λαυρεωτικής, http://hpolhmas.com/  

Τα μυστικά του Ηλιοβασιλέματος του Αντώνη Γάκη και η Σαντορίνη συνάρπασαν στο Λαύριο.
Ένα πρωτότυπο και μοναδικό τρόπο επέλεξε ο συγγραφέας Αντώνης Γάκης για την παρουσίαση του βιβλίου του, «Τα μυστικά του Ηλιοβασιλέματος - Η Μούσα» το απόγευμα της Κυριακής στο Αμφιθέατρο ΕΠΑΛ Λαυρίου.

Μια μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση από την Θεατρική Ομάδα Λαυρίου «ΕΞΟΡΥΞΗ» σε σκηνοθεσία της Στέλλας Δρίβα, έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να δει τις σελίδες του βιβλίου να ζωντανεύουν επί σκηνής από τους ηθοποιούς, ανάμεσα σε αυτούς και ο Αντώνης Γάκης που έκανε ντεμπούτο στην θεατρική σκηνή.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον συγγραφέα με την ενεργό συμμετοχή του Συλλόγου Θηραίων Λαυρεωτικής «Αγία Ειρήνη» και με την ενεργό στήριξη του Δήμου Λαυρεωτικής όπου παρατέθηκε ο χώρος της εκδήλωσης για πρώτη φορά για παρουσίαση βιβλίου.

Παρόντες ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κος Δημήτρης Λουκάς ο οποίος στον χαιρετισμό προς το κοινό ανέφερε «Είναι η πρώτη φορά φίλε Αντώνη που σε αυτή την αίθουσα πραγματοποιείται παρουσίαση βιβλίου. Είναι μία εκδήλωση που για εκείνους που έχουν ευαισθησία, θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες, μας αγγίζει προσωπικά το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει ακόμα αλλά πιστεύω πως απόψε θα έχω την ευκαιρία να το αγοράσω και να το αναγνώσω όλο. Συγχαρητήρια γιατί μας παρουσιάζεις ακόμη μία πλευρά από την πολύπτυχη προσωπικότητα σου, εκτός από τα Περιφερειακά θέματα τα οποία ασχολείσαι και όχι μόνο, εύχομαι σύντομα να απολαύσουμε και το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας».

Τις εντυπώσεις κέρδισε η Έπαρχος Ενότητας Θήρας κα Θεώνη Λειβαδάρου η οποία ταξίδεψε από την Σαντορίνη αυθημερόν για να παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Γάκη ο οποία στον χαιρετισμό της ανέφερε «Ο Αντώνης (σ.σ. Αντώνης Γάκης) θα μπορούσε να κάνει ότι και οι περισσότεροι συγγραφείς, μετά την έκδοση του βιβλίου θα μπορούσε να κάτσει και να απολαύσει τα φώτα της δημοσιότητας, τα κέρδη από τις πωλήσεις, τους καρπούς των κόπων του. Αλλά αυτός όμως δεν είναι ο Αντώνης. Επέλεξε να διοργανώσει την σημερινή εκδήλωση την παρουσίαση του βιβλίου του μαζί με ένα καταπληκτικό πάντρεμα μουσικής, χορού και θεάτρου. Με τα όποια έξοδα προκύψουν απόψε θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαυρεωτικής και στην ενίσχυση των Συλλόγων. Εκεί αναζητάμε το μεγαλείο ενός ανθρώπου, γιατί εκεί βρίσκεται. Ένα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια στον Αντώνη Γάκη για αυτή την στάση ζωής. Μέσα από τα Μυστικά του Ηλιοβασιλέματος, ο αναγνώστης μπορεί να ταξιδέψει στις ομορφιές του Νησιού μας την όμορφη Σαντορίνη. Όπου και να βρίσκεται ο αναγνώστης ανεξάρτητα αν έχει επισκεφθεί το νησί μας έχει την ευκαιρία να συνδεθεί και να ταξιδέψει μέσα από τις περιγραφές του συγγραφέα. Καταλαβαίνεις τι κάνει το νησί μας ξεχωριστό, για αυτό σε ευχαριστούμε Αντώνη Γάκη όλοι εμείς που γεννηθήκαμε και περπατήσαμε στα σοκάκια του νησιού. Ευχαριστούμε» .