Τρίτη, Μαΐου 19, 2015

το επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι ευθύνη της Περιφέρειας και όχι του Δήμου – ανακοίνωση του Δήμου Θήρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Ο Δήμος Θήρας μέχρι σήμερα ασχολείτο με θέματα που αφορούν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σαντορίνης παρά το ότι ανήκαν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στα θέματα αυτά περιλαμβάνονται η συντήρηση και η σήμανση του οδικού δικτύου, η απομάκρυνση των φερτών υλικών από το δρόμο της Οίας και το δρόμο του Αθηνιού και κάθε άλλο πρόβλημα που προκύπτει από βροχοπτώσεις ή άλλες αιτίες.

Η αποστολή σχετικών εγγράφων της Επάρχου Θήρας προς τον Δήμο μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει τις ευθύνες της αναφορικά με το επαρχιακό οδικό δίκτυο, κάτι που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους καθώς μάλιστα οι δημοτικές υπηρεσίες είναι εξαιρετικά υποστελεχωμένες.

Ειδικά για τους κόμβους επί του επαρχιακού οδικού δικτύου , που είναι απολύτως απαραίτητοι για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων διαβιβάσαμε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τις σχετικές μελέτες ώστε να τους κατασκευάσει.

Τα παραπάνω γνώρισε εγγράφως ο Δήμαρχος Θήρας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με επιστολή του προς την Έπαρχο Θήρας κα Θεώνη Λειβαδάρου και με κοινοποίηση στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη.