Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015

επιστολή του δημοτικού συμβούλου κ. Ορφανού σχετικά με δραστηριότητες για παιδιά που διοργανώνονται στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Ορφανού προς τον Δήμαρχο Θήρας και το Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.,

Έχοντας ξοδέψει πολλές ώρες δουλειάς - προβληματισμού και οργάνωσης, μαζί με τους τότε συνεργάτες μου στο Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό Σαντορίνης ΔΑΟΣ, η δύσκολη απόφαση για την διοργάνωση ενός Δημοτικού ΑθλητικούCamp, φιλοξενία παιδιών με αθλητικές και άλλες δραστηριότητες, ήταν και παραμένει μια μεγάλη απόφαση ύστερα από μεγάλη, πραγματικά μεγάλη σκέψη και επωμιζόμενοι μεγάλη ευθύνη.

Η ευθύνη η ασφάλεια και το ουσιαστικό έργο, δουλεύοντας με μικρά παιδιά είναι ένας τεράστιος παράγων που χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης από την κοινωνία και ιδιαίτερα από την εκάστοτε Τοπική Αρχή.

Σηκώνοντας στους ώμους μας όλο αυτό το εγχείρημα το 2010, πραγματοποιήσαμε το πρώτο στα χρονικά της Σαντορίνης Δημοτικό Αθλητικό Camp, με τρεις απόλυτα πετυχημένες ολοκληρωμένες περιόδους φιλοξενίας παιδιών, με πλήρη κάλυψη από την μεταφορά των παιδιών στους ασφαλείς χώρους του ΔΑΟΣ μέχρι την επιστροφή τους στο σπίτι και παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών με πλήρη ασφάλεια και ευθύνη.

Την τελευταία περίοδο στη Σαντορίνη, παρατηρείται μια έξαρση πρωτοβουλιών άγνωστης προέλευσης με στόχο τη διοργάνωση ονομαζόμενων ως Camp.

Η κοινωνία της Σαντορίνης με παράδειγμα την πρωτοποριακή τότε Δημοτική και υπεύθυνη κίνηση, δείχνει να αποδέχεται ανεξέλεγκτα αυτές τις πρωτοβουλίες χωρίς καμία και από πουθενά εγγύηση, αλλά και χωρίς κανένα αξιόπιστο ή ελεγμένο διαπιστευτήριο που να πιστοποιεί τόσο την εγκυρότητα τέτοιων δραστηριοτήτων όσο και την υπευθυνότητα των διοργανωτών αλλά και την εκπαιδευτική νομιμότητα των εμπλεκομένων.

Για όλους τους πιο πάνω λόγους και για να σταθούμε υπεύθυνα και ουσιαστικά απέναντι σε μια τόσο ευαίσθητη δραστηριότητα που αφορά τα παιδιά μας, ως Δήμος είμαστε υπεύθυνοι να ελέγξουμε σε βάθος, σε σημείο εξάντλησης όλων των ασφαλιστικών δικλίδων, και να είμαστε φειδωλοί απέναντι στην έναρξη τέτοιων δραστηριοτήτων.

Έχουμε τεράστια ευθύνη απέναντι σε οποία δραστηριότητα αφορά τα παιδιά μας και ακόμα πιο μεγάλη ευθύνη απέναντι στην κοινωνία που από μόνη της δεν μπορεί να ελέγξει την όποια ιδιωτική πρωτοβουλία καταπιάνεται με τόσο ευαίσθητα θέματα. 

ΘΗΡΑ 20 ΜΑΪΟΥ 2015

Φιλικά και πάντα στην διάθεση σας,

ΟΡΦΑΝΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ